Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτη η Ελλάδα στις ώρες εργασίας στην ΕΕ

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ελλάδα στην έρευνα για τις ώρες εργασίας σε χώρες της ΕΕ, με τους Έλληνες να εργάζονται 42,2 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, ενώ οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα και Αυστρία φτάνουν τις 43,7 ώρες εργασίας.Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα...
, οι Γάλλοι εργάζονται 38 ώρες, οι Βρετανοί 36,3 ώρες, οι Γερμανοί 35,5 ώρες, ενώ τις λιγότερες ώρες εργασίας έχουν οι Ιρλανδοί, φτάνοντας στις 35 ώρες.

«Με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κανείς σε στερεότυπα», αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, σχολιάζοντας την έρευνα και σημειώνοντας ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση.

Παράλληλα, η εφημερίδα δεν διστάζει να αντιπαραβάλει τα στοιχεία Ελλάδας και Γερμανίας.

Επίσης, ο Guardian, αναφερόμενος στην παραγωγικότητα, διακρίνει μια διαφορετική εικόνα που προκύπτει, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, αφού ο δείκτης παραγωγικότητας είναι 76,3, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας, ενώ ο δείκτης παραγωγικότητας της Γερμανίας αγγίζει το 123,7, όπως καταγράφει η Eurostat.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας αφορούν το διάστημα Απρίλιο-Ιούνιο 2011.

Πηγή:Voria