Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Εμείς οι αμαρτωλοί

Αντί να βοηθήσουν την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι την τιμώρησαν για τις αμαρτίες της. Δεν το είπε ο Λαφαζάνης αυτό, ο Στρος-Καν, πρώην αφεντικό του ΔΝΤ, το ξεστόμισε δημοσίως. Και ό,τι υποψιάζονταν οι πάντες βλέποντας το είδος της ευρωπαϊκής «βοήθειας», τα επιτόκια που μας φόρτωσε και κυρίως τα σχεδόν ρατσιστικά στη βλακεία τους επιχειρήματα που τη συνόδευαν, ήρθε να επιβεβαιωθεί από τα πιο υπεύθυνα χείλη.
Διότι μπορεί ο συγκεκριμένος πολιτικός να μην είναι και τόσο αξιόπιστος όταν μιλάει για τις σχέσεις του με τις κυρίες, αλλά είναι πολύ πιο αξιόπιστος όταν μιλάει για τη σχέση της Ευρώπης με την Ελλάδα και το χρήμα.
Άθλια πολιτική Ιερής Εξέτασης απέναντί μας δηλαδή. Κι αυτό δεν είναι καθόλου παρήγορο για όσους έχουν δει τη ζωή τους να καταστρέφεται, τη δουλειά τους να χάνεται, το μαγαζί τους να κλείνει, τα παιδιά τους να πεινάνε. Διότι να τα παθαίνουν όλα αυτά επειδή φταίνε ή επειδή τέλος πάντων δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είναι ένα πράγμα. Αλλά να τα παθαίνουν επειδή στους Ευρωπαίους του εφαρμοσμένου Λουθηρανισμού οι Έλληνες φαντάζουν τεμπέληδες, ρεμάλια, σκορποχέρηδες, τζιτζίκια, άνθρωποι εν γένει που πρέπει να τιμωρηθούν -προς φρονηματισμό προφανώς και των άλλων νοτίων- είναι εντελώς άλλο.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχονται καπάκι ο ένας μετά τον άλλο διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, οι οποίοι επικρίνουν τώρα την πολιτική των Μνημονίων. Καταγγέλλουν την υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση της ενοχικής στάσης που απαιτούσαν οι Μέρκελ και οι Σόιμπλε -την αθλιότητα της υποταγής και τα μαζί τα φάγαμε. Και μας λένε ότι ναι, υπήρχε δρόμος για να μην καταντήσουμε εδώ. Δεν είναι φυσική καταστροφή αυτή που μας βρήκε, δεν ήταν μονόδρομος τα Μνημόνια που έστειλαν μια ολόκληρη χώρα στην απόγνωση, έπαιξαν τον ρόλο τους στάσεις, πολιτικές και άνθρωποι που δεν έβλεπαν την τύφλα τους.
Συνεπώς; Συνεπώς οι Ευρωπαίοι ακολούθησαν άθλια πολιτική, οι δικοί μας έσκυψαν το κεφάλι στην αθλιότητα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αλλά είναι όλοι τόσο άθλιοι και τόσο δούλοι των αγορών, ώστε ακόμα και τώρα να επιμένουν στην πολιτική που συνδυάζει τη λατρεία του κέρδους με τη βλακεία. Γιατί όμως να μην επιμείνουν; Τους κόφτει σάμπως για μερικά εκατομμύρια ελληνικά χοιρίδια;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ
ΑΥΓΗ