Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99 καταγγέλλει

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με την οποία καταγγέλλει την καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99 από επιχειρηματίες που έχουν μεγάλες οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να ξεφεύγουν.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητεί εξηγήσεις και στοιχεία για το θέμα και καλεί την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει το πότε και πώς σκοπεύει να κλείσει τη «μαύρη τρύπα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, που επιτρέπει σε επιτήδειους να αποφεύγουν τις φοροδοτικές τους υποχρεώσεις και κάθε συνέπεια του νόμου.
Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης ζητάει, μεταξύ άλλων, να γίνουν γνωστά «τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η καταχρηστική εφαρμογή του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα από τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, τίνος εισήγηση ήταν η τροποποίηση του άρθρου 99 τον Σεπτέμβριο του 2011 στη σημερινή του μορφή και με ποιο σκεπτικό έγινε, πόσες εταιρείες έχουν προσφύγει σε αυτό μέχρι τώρα και για ποιον λόγο μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν συλλήψεις μεγαλοφειλετών, ενώ το επέτρεπε το νομοθετικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να αφήνεται να αυξάνεται το χρέος τους προς το Δημόσιο ανεξέλεγκτα».
to vima