Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τα καίμε και μόνοι μας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν συμμετοχή στις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, όταν πρωθυπουργός της Τουρκίας ήταν η Τανσού Τσιλέρ.
Η δήλωση του Μεσούτ Γιλμάζ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στην Αθήνα, και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε πως ευχαριστεί ολόψυχα την κυρία Τσιλέρ που συνέβαλε στο κάψιμο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδήμο, το κάψιμο των δασών κάθε καλοκαίρι είναι μια ελληνική παράδοση δεκαετιών, και οι αδελφοί μας οι Τούρκοι μας βοήθησαν να κάψουμε ακόμα περισσότερα δάση.
Ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε έντονα και πατριωτικά στη δήλωση του Μεσούτ Γιλμάζ, και δήλωσε πως η Ελλάδα δεν δέχεται καμία τουρκική παρέμβαση στα εσωτερικά της, αφού τα δάση μπορούμε και τα καίμε και μόνοι μας.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε πως οι Τούρκοι δεν ήταν υπεύθυνοι μόνο για τις πυρκαγιές της περιόδου 1995-97 αλλά σύντομα θα αποδειχτεί πως και ο ισχυρός φονικός σεισμός με επίκεντρο την Πάρνηθα το 1999 προκλήθηκε επειδή όλοι οι Τούρκοι συγχρονίστηκαν και έκλασαν με στόχο την Αθήνα.
(Η ξεφτίλα της χώρας δεν έχει τελειωμό. Ευτυχώς, τη συνηθίσαμε.)

pitsirikos