Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ωραίος ως Έλλην!

Μέσα στη μαυρίλα και τον ορυμαγδό των τελευταίων ημερών υπάρχουν και μερικές ειδήσεις που μας γεμίζουν όλους υπερηφάνεια και τονώνουν την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Ένας Έλληνας, ένα νέο παιδί από την Αθήνα θα μεταβεί στη Γενεύη προκειμένου να πάρει μέρος στο πείραμα Cern, το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός της ανθρωπότητας αυτή τη στιγμή. Ο νεαρός ερευνητής θα προσπαθήσει να αναλύσει το Big Bang, αναζητώντας το σωματίδιο του Θεού.

Πρόκειται για τον...
Λεωνίδα Γεωργιάδη, αδερφό του υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα λαμπρότερα μυαλά της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιστημονικοί κολοσσοί μονομάχησαν για το ποιος θα τον πρωτοεντάξει στους κόλπους του. Όπως αναφέρουν πηγές του ρεπορτάζ στον κ. Γεωργιάδη προτάθηκε θέση και στην NASA, την οποία όμως απέρριψε. “Θέλω να είμαι δίπλα στον αδερφό μου που περνά δύσκολες στιγμές προσπαθώντας να σώσει τη χώρα. Το βασικότερο, όμως, είναι να είμαι κοντά στους Έλληνες τηλεθεατές με την εκπομπή Ελλήνων Έγερσις. Να προσπαθώ να τους αφυπνίσω και να τους μεταδώσω τις αξίες του Ελληνισμού”.

Με τη συμβολή του Λεωνίδα Γεωργιάδη οι υπεύθυνοι του CERN ελπίζουν να εντοπίσουν το “μποζόνιο του Χιγκς”, δίνοντας έτσι απαντήσεις στα μεγαλύτερα ερωτήματα του σύμπαντος.

Ελληνοφρένεια