Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Το Κιλελέρ είναι πλέον γνωστό και για τις πισίνες του!

Σε μία μικρή κωμόπολη της Ελλάδας, το ιστορικό Κιλελέρ, από όπου ξεκίνησε η αγροτική εξέγερση το 1901, με τον αγωνιστή Μάριο Αντύπα, καταμετρήθηκαν 30 πισίνες. Το μέσο δηλωθέν αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα ανέρχεται στο… τερατώδες ποσό των 132 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, μόνο 40 άτομα σε σύνολο 1.031.792 ατόμων δηλώνουν εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ.
Στη Νίκαια, εύπορο προάστιο της Λάρισας, σημειώνεται ότι υπάρχουν οι περισσότερες πισίνες ανά τετραγωνικό μέτρο.

Για να κατανοήσει ο μέσος πολίτης, η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής στον πάγκο της λαϊκής αγοράς για ένα κιλό λεμόνια είναι 1,20%, δηλαδή κατά 500% αυξημένη απ’ την τιμή που πληρώνει ο πρώτος διαμεσολαβητής χονδρέμπορος στον παραγωγό. Έτσι, από 20 λεπτά το κιλό, τιμή που καταβάλλεται στον αγρότη, φτάνει το 1,20 ευρώ το κιλό στον καταναλωτή.

Κατόπιν όλων τούτων, αντιλαμβάνεται ο πάσα ένας το τι σημαίνει το σύστημα φορολόγησης των Ελλήνων πολιτών 4-4-2, αλλά και το πώς οι τοπικές Δ.Ο.Υ. αποτελούν το βασίλειο της μίζας.

Το παράδειγμα αυτό δείχνει ωστόσο μια άλλη διάσταση της φοροδιαφυγής, η οποία βασίζεται στο γεγονός ότι οι αγρότες δεν υποχρεούνται από τον νόμο να τηρούν βιβλία και στοιχεία, βάσει των οποίων και να φορολογούνται. Όλη αυτή η φοροδιαφυγή οργιάζει σε μερίδα του αγροτικού χώρου, την ώρα που χιλιάδες αγρότες μοχθούν για ένα κομμάτι ψωμί.
Zougla.gr