Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Τους τρέλανε και πάλι ο Γιώργος. Σε νέο Πολιτικό Συμβούλιο η διαδοχή!

Χωρίς αναφορά στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του Γ. Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο, που ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση 

Ο  κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε απλώς ότι ήμερα θα γίνει μία πρώτη κουβέντα για το θέμα, κράτησε ωστόσο κλειστά τα χαρτιά του και παρέπεμψε σε νέο Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο θα γίνει μετά τις γιορτές.
Απεναντίας ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις επιλογές του και στο έργο της κυβέρνησής του, το οποίο προασπίστηκε.


 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εισήγησή του αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη σχετικά με την κρίση χρέους, καθώς και στις προτάσεις του Βολφγκανγκ Σόιμπλε για τη στήριξη του ευρώ.

Και ενώ ο Γ. Παπανδρέου δεν είπε λέξη για τις διαδικασίες μέσα στο κόμμα, το άνοιγμα των διαδικασιών για την επόμενη μέρα και τη διαδοχή ζήτησαν ο Α. Λοβέρδος, ο Μ. Χρυσοχοϊδης και ο Γ. Μίχας. Ένα βήμα παραπάνω έκανε ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος έθεσε και χρονικό όριο, τις 15 Ιανουαρίου, για το ξεκαθάρισμα του θέματος της διαδοχής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ο υπ. Οικονομικών επικαλέστηκε μάλιστα τη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και των εκκρεμοτήτων στην οικονομία.   
Star.gr