Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο -πρώτο- πανελλαδικό τριήμερο εναλλακτικής οικονομίας που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα.
«Το 2012 πάνω από 90 περιοχές της χώρας θα συναλλάσσονται με κοινωνικό νόμισμα, δηλαδή ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών» ανέφεραν οι ομιλητές. Ανάμεσά τους και ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σταθάκης, που επισήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εδώ και τρία χρόνια εφαρμόζει την εναλλακτική οικονομία με αφορμή τη διπλωματική εργασία μιας φοιτήτριας σε αυτόν τον τομέα.
Στην Ιεράπετρα πάνω από 200 είναι τα μέλη που συναλλάσσονται τους τρεις τελευταίους μήνες προσφέροντας αγροτικά προϊόντα αλλά και υπηρεσίες, ενώ στα Χανιά σε ένα μήνα ξεπέρασαν οι συμμετέχοντες τους 250. Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στον Αγιο Νικόλαο και στη Σητεία. Μοιραστείτε-Χαρίστε-Ανταλλάξτε. Δεν έχει τιμή, αλλά έχει αξία. Η βασική φιλοσοφία των παράλληλων νομισμάτων.
Οι υπηρεσίες είναι ηλεκτρολόγου, υδραυλικού, ράπτη, τοποθέτησης πλακιδίων, ελαιοχρωματισμού, ξυλουργικών εργασιών, κηπουρικών εργασιών, ιατρικές υπηρεσίες, γραφιστικές εργασίες, μοντάζ ήχου - εικόνας, εκμάθηση ξένων γλωσσών, χορού, υπολογιστών, μαθημάτων γυμνασίου - λυκείου, τοπογραφικές συμβουλές, νομικές συμβουλές, λογιστικές υπηρεσίες, αγροτικές εργασίες και αγαθά και πολλά άλλα.
enet.gr
ILIAS