Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κεραυνοί κατά Γιώργου και Παπακωνσταντίνου από τον αρμόδιο για το χρέος

Καταπέλτης για την κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς και για τον τότε επικεφαλής του οικονομικού τομέα, Γιώργου Παπακωνσταντίνου ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Πέτρος Χριστοδούλου, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009.
Ο Χριστοδούλου εκτίμησε πως {η χώρα ήταν σε θέση να δανειστεί και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2010}, κάτι που κατέστη πρακτικά αδύνατο μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος (που κατεγράφη την ίδια περίοδο).
Απίστευτα πράγματα.

«Τον Απρίλιο είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων, που ήταν πενταετίας και, επίσης, μία πολύ επιτυχημένη δεκαετίας, και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα.
Και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ’ ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση. {Μου ήλθε ταμπλάς»}, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου.
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για τις δηλώσεις περί «Τιτανικού», που έκανε για την οικονομία ο Παπακωνσταντίνου, ενώ αποδοκίμασε και τις δημόσιες απειλές (του Γιώργου Παπανδρέου) περί ενδεχόμενης προσφυγής στο ΔΝΤ.
«Είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση δεκαετίας, αλλά έγιναν κάποια σχόλια ότι θα πάμε στο ΔΝΤ εάν δεν πάρουμε βοήθεια από τη Γερμανία. Οι αγορές άκουγαν ότι το χαρτί μας πάει καλά, τα spreads έπεφταν, ξαφνικά έλεγαν «καλά, αφού αυτοί σήκωσαν λεφτά και πάνε πάρα πολύ καλά, γιατί συνεχίζουν και μας απειλούν ότι θα πάνε στο ΔΝΤ; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν βλέπουμε»;
Και ξαφνικά φρίκαραν».
Μετά, φρικάραμε και οι υπόλοιποι…
Aixmi.gr