Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Στην Τήλο η αρχή έγινε


Λοιπόν, αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, στην Τήλο η αρχή έγινε.

Οι τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολες, και ήταν δύσκολες γιατί έπρεπε να «διαχειριστούμε» πολλά  συναισθήματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Το σοκ και η θλίψη, το κενό από το χαμό του φίλου μας έπρεπε να συμβαδίσουν μαζί με την ευθύνη όχι μόνο για το αύριο, αλλά και για το σήμερα του τόπου και των ανθρώπων.
Πολλές οι καθημερινές υποχρεώσεις, και πώς να πάρεις την σκυτάλη από έναν άνθρωπο με το μέγεθος του Τάσου.
Πώς να υποκαταστήσεις τόσους ρόλους, τόσο γρήγορα, με τέτοια «πίεση».

Και τονίζω τους ρόλους γιατί φυσικά τον Άνθρωπο Τάσο Αλιφέρη, τον Δήμαρχο Τάσο Αλιφέρη είναι αδύνατον να τον αντικαταστήσεις.
Και θα του πω για άλλη μια φορά το πόσο δίκιο είχε.
Είχε δίκιο σε πολλά θέματα, και τελικά είχε δίκιο και για τους συνεργάτες του που στάθηκαν στο ύψος τους αυτές τις δύσκολες μέρες, ίσως και λίγο παραπάνω.
Αυτά που θα γράψω παρακάτω ίσως σε αλλά μέρη να φαίνονται παράξενα, αλλά για αυτούς που «αποφοιτήσαν» από την σχολή «Αλιφέρη» ήταν απολύτως φυσιολογικά.
Σε οποιοδήποτε άλλο Δημοτικό συμβούλιο θα είχαν αυτοπροταθεί 3-4 υποψήφιοι Δήμαρχοι, όχι όμως στο δικό μας, έως και την τελευταία ημέρα ανάδειξης νέου Δημάρχου, κανείς δεν διεκδίκησε αυτόν το ρόλο.
Θα μου επιτρέψετε να μην μπω σε λεπτομέρειες με ονόματα και τι έκανε το κάθε μέλος (άλλωστε είμαι σίγουρος πως τα ξέρετε ήδη…) όμως νιώθω την ανάγκη να σταθώ στο γεγονός πως όλα έγιναν έτσι, όπως έπρεπε να γίνουν. Στο πρόσωπο της Μαρίας βρήκαμε την νέο Δήμαρχο και αν και λίγοι από εσάς δεν θα με πιστέψουν σας λέω πως η Μαρία δεν πήρε την θέση λόγω συγγένειας, ήταν η καλύτερη επιλογή και αυτό φάνηκε από τις πρώτες μέρες, α και με συγχωρείτε, δεν πήρε την θέση της, την δώσαμε, ομόφωνα.
Χωρίς δεύτερη σκέψη κάποιοι από εμάς δέχτηκαν «ρόλους», κάποιοι άλλοι άφησαν, και όλοι μαζί στοιχηθήκαμε στην ίδια γραμμή για να γίνουν όλα έτσι όπως έπρεπε να γίνουν, και να βγει αυτό το αισιόδοξο αποτέλεσμα που μας δίνει ελπίδα για το μέλλον!   
Και είμαι σίγουρος πως και ο Τάσος θα είναι περήφανος για την εξέλιξη αυτή.
Εγώ απλά να πω ένα μπράβο σε όλους.
Και συνεχίζουμε…..

Ακάλυπτος