Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή στη Τήλο

Βρίσκεται σε εξέλιξη

Η Γερμανίδα σκηνοθέτιδα και κάτοικος της Τήλου, Sibylle Meder, ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο “Τhe Island Bus” για τους ανθρώπους και τη ζωή στην Τήλο.

Το “The Island Bus” είναι η ιστορία της ζωής αυτού του πολύ ιδιαίτερου ελληνικού νησιού, όπου 400 άτομα, πολλών εθνικοτήτων που προέρχονται από τρεις διαφορετικές ηπείρους ζουν  και εργάζονται ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται ένας μικρόκοσμο της Ευρώπης πάνω σε ένα βραχώδες νησί στη μέση της θάλασσας, ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα.

 Η ιδέα περιστρέφεται γύρω από τη συγκοινωνία του νησιού: Το μοναδικό λεωφορείο που συνδέει όχι μόνο τα διάφορα χωριά της Τήλου, αλλά και τους ανθρώπους διαφορετικής καταγωγής και ηλικίας που αποκαλούν την Τήλο «σπίτι» τους (έστω και προσωρινά ως επισκέπτες).

"Σχεδόν όλοι συναντιούνται μέσα στο λεωφορείο του νησιού. Και αν δεν συναντηθούν μέσα σε αυτό σίγουρα θα έχουν να παραλάβουν την αλληλογραφία τους από τον οδηγό του λεωφορείου, τον Παύλο, ή θα έχουν να στείλουν μερικά αυγά στο τοπικό κατάστημα. Αν κάποιος επισκέπτεται το νησί θα πρωτοδεί τον Παύλο στο λιμάνι όταν αυτός θα πιάνει το σκοινί για να δέσει το φέρι ή θα τον σταματήσει αργότερα για να πάρει μια γρήγορη πληροφορία σχετικά με το πού θα βρει την παραλία της Ερίστου. Το λεωφορείο του νησιού είναι ο καλύτερος τρόπος για να δει κανείς πως είναι να ζεις σε αυτό το απομακρυσμένο μικρό νησί του Νότιου Αιγαίου", λέει η ίδια η σκηνοθέτιδα.


Η ταινία παράγεται από την Lindsay Goodall της σκοτζέζικης εταιρείας Beau Films Ltd και έχει επιλεγεί για το ελληνικό πρόγραμμα παραγωγής ντοκιμαντέρ Storydoc 2010, the EDN Docs in Thessaloniki Pitch 2011 and Interdoc 2011.


Στο μπλογκ islandbus.wordpress.com μπορείτε να δείτε συχνές αναρτήσεις σχετικά με την εξέλιξη των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ.

lifo.gr