Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Τάσος Αλιφέρης: Επαφές με περιεχόμενο

Ευρισκόμενος στην Αθήνα για την προώθηση των υποθέσεων του Δήμου μας και τον επαναπροσδιορισμό του νησιού μας στο νέο πολιτικό τοπίο που δημιουργήθηκε με τις τελευταίες εξελίξεις είχα μία σειρά από συναντήσεις.
Ιδιαίτερης σημασίας αυτή με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με ενδιαφέρον και αξία αφού η ανταλλαγή απόψεων μαζί του είναι μία δημιουργική εμπειρία.
Ακολούθησαν οι συναντήσεις με τον Κώστα Σκανδαλίδη υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Δημήτρη Ρέππα υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Δριβελέγκα και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη.
Κοινός τόπος όλων των συναντήσεων είναι η επαναβεβαίωση και επικαιροποίηση των προτάσεων του Δήμου μας για τις τομεακές πολιτικές των υπουργείων τους και η αναγνώριση της χρησιμότητας τέτοιων πολιτικών ιδιαίτερα στη σημερινή δημοσιονομική συγκυρία που διανύουμε.
Απ’τη μεριά μου επαναδιατύπωσα τις ανάγκες του νησιού μας προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του ο Δήμος και ο μοχλός ανάπτυξής του, το καράβι μας το "SEA STAR".
Η ενασχόλησή μου μ’αυτούς τους στόχους είναι καθοριστική και γι’αυτό για να έχει διάρκεια πρέπει για λίγο να διακόψω αυτή τη δραστηριότητα για να δώσω μια ακόμη μάχη στα πλαίσια του πολέμου που διεξάγω για να συνεχίσουμε.
Κατά τη διάρκεια αυτής της απουσίας ο Δημήτρης ο Ρέππας ανέλαβε να αντιμετωπίσει κάποια από τα επείγοντα ζητήματα του νησιού μας.
Θέλω, όμως, όλοι μαζί οι Τηλιακοί στο τέλος της επόμενης τουριστικής περιόδου να ξαναπάμε μια εκδρομή με το SEA STAR.
Αυτή τη φορά στην Αστυπάλαια και εκεί να κάνουμε όλοι μαζί σε μια μυσταγωγία χαράς αλλά κυρίως ανθρώπινης ανάτασης την ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη μας ενός ανθρώπου που κατάγεται από την Αστυπάλαια αλλά στάθηκε δίπλα μου και δίπλα στην Τήλο ανιδιοτελώς σ’ όλες τις περιπέτειες με ακραίο πατριωτισμό, θεϊκό ανθρωπισμό δηλαδή με ένα ανείπωτο μεγαλείο συνεισφοράς “ΦΙΛΙΑΣ” που όμοιό του δεν καταγράφεται στη μίζερη συμπεριφορά της κοινωνίας που ζούμε.
Μια τέτοια εκδήλωση δεν είναι απόδοση τιμής, είναι με το μεγαλείο που αναδεικνύει με πραγματικά περιστατικά η οξυγόνωση του κοινωνικού βάλτου που δημιουργήσαμε άρα ελπίδα για αναζωογόνηση και προοπτική όμορφης ζωής.
Είναι ο φίλος μου ο Φώτης ο Κωστόπουλος, από τις σπάνιες περιπτώσεις πολιτών του κόσμου που οι ιδέες τους μένουν για πάντα και τροφοδοτούν την ιστορία αφού είναι άφθαρτες και αμετάβλητες ως σταθερές αξίες που εξυπηρετούν υπαρξιακές ανάγκες της κοινωνίας των ανθρώπων.
Θέλουμε λοιπόν με αυτήν την εκδήλωση να διακυρήξουμε την τιμή μας που είναι φίλος μας.
Σε ευχαριστούμε Φώτη.

Τάσος Αλιφέρης
tilos.gr