Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Έκρυθμη η κατάσταση και στο νησί της Τήλου

Δεν συγκινείται η κυβέρνηση

Η Δήμαρχος Τήλου, είχε χθες συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα του νησιού.
Μετά την ακύρωση των τουριστικών πακέτων του Thomas Cook σειρά έχει και το πρακτορείο Apollo, το οποίο την προσεχή Κυριακή επρόκειτο να μεταφέρει το πρώτο γκρουπ για την φετινή σεζόν στο νησί.

Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους εξέφρασε την αγανάκτησή της για την συνεχή, προκλητική και ολοκληρωτική αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού απέναντι στους ακρίτες και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.
«Οι αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι την προσεχή Τρίτη από τους ίδιους τους κατοίκους. Στην Τήλο επικρατεί πολύ άσχημο κλίμα. Η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη κατά 60%. Από τα προβλήματά μας δεν έχει λυθεί κανένα. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα. Μπορεί να υποβάλουμε ομαδικές παραιτήσεις, να κάνουμε νέες εκλογές… δεν ξέρω. Θα το αποφασίσουν οι Τηλιακοί».
Το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρού παραμένει στο νησί, όπου κάθε εβδομάδα έρχεται γιατρός (διαφορετικής ειδικότητας κάθε φορά) που δεν ξέρει πόσο θα μείνει.
Αναφερόμενη στο θέμα, η κ. Καμμά περιέγραψε αγανακτισμένη την αντιμετώπιση που έτυχε από τον διοικητή της Β’ΔΥΠΕ κ. Καρβούνη, ο οποίος όταν του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα, της απάντησε: «Και πώς κάνεις έτσι; Δεν έγινε και τίποτα…»
Μάλιστα, κατήγγειλε αγανακτισμένη ότι: «Η διευθύντρια του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Τήλου βρίσκεται στην Λάρισα και όχι στην Τήλο! Μήπως η εν λόγω κυρία συνεχίζει να λαμβάνει τα επιδόματα του διευθυντή και παραμεθορίου;» διερωτήθηκε η κα Καμμά.
«Η κατάσταση είναι τραγική. Να μας πει η κυβέρνηση τι θέλει να κάνουμε. Να μην περιμένουμε άλλο. Εκτός κι αν θέλουν μια νέα  γκρίζα ζώνη;» αναρωτήθηκε η δήμαρχος Τήλου.



Αναδημοσίευση από το: dimokratiki.gr