Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Βρετανία: Φτηνότερη η Τουρκία έναντι της Ελλάδας, λόγω ενίσχυσης της στερλίνας

τουρκία ξενοδοχείοΕξοικονόμηση του κόστους διακοπών τους, που φτάνει μέχρι και το 14%, μπορούν να πετύχουν οι οικογένειες Βρετανών που θα επισκεφθούν τη Μαρμαρίδα της Τουρκίας αυτό το Μάιο συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2014, εξαιτίας της...
...ενίσχυσης της βρετανικής λίρας έναντι του τουρκικού νομίσματος, παρά την αύξηση των τιμών που κατέγραψε στα ξενοδοχεία της περιοχής η έκθεση των Βρετανικών Ταχυδρομείων «Post Office Travel Money Holiday Costs Barometer».

Ως αποτέλεσμα, η Κέρκυρα αναδεικνύεται πια ως ακριβότερος προορισμός διακοπών για τους βρετανούς τουρίστες σε σχέση με τη Μαρμαρίδα, παρά τις μειώσεις τιμών που καταγράφει η έκθεση και φτάνουν το 14,6%.

Ωστόσο, οι οικογενειακές διακοπές των βρετανών στην Κρήτη είναι κατά 15% φθηνότερες από τις αντίστοιχες της Κέρκυρας, ενώ οι τιμές σε φαγητό και ποτό για 4 άτομα είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες της Πάφου.

Σύμφωνα με την έκθεση των Βρετανικών Ταχυδρομείων, οι ανησυχίες περί πιέσεων που ενδέχεται να ασκηθούν στον τουρισμό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, διαψεύδονται καθώς οι τιμές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Συμβουλεύει ωστόσο τους ταξιδιώτες να μεταφέρουν μαζί τους ποσά σε ευρώ για να αποφύγουν περιπτώσεις όπου η χρήση της πιστωτικής κάρτας δεν γίνεται δεκτή, όπως σε καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ της Ελλάδας.

Στις αρχές του έτους η τουρκική λίρα ήταν το μοναδικό ευρωπαϊκό νόμισμα που ήταν ισχυρότερο από τη βρετανική λίρα. Τώρα, η κατάσταση έχει αντιστραφεί και η ιστοτιμία της βρετανικής λίρας από τον Ιανουάριο έχει αυξηθεί κατά 17%.Οι τουρ οπερέιτορ εκτιμούν ότι μετά τις χαμηλές πωλήσεις στις αρχές του έτους, οι τιμές στην Τουρκία θα πέσουν.

Αν συμβεί αυτό, η Τουρκία θα αποτελέσει έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς και τα θέρετρα όπως η Μαρμαρίδα θα αποκτήσουν εξαιρετικό value για τις οικογένειες Βρετανών», τόνισε ο εκπρόσωπος των Βρετανικών Ταχυδρομείων, Andrew Brown.



tornosneww.gr