Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Μήπως ζούμε σε παράλληλο σύμπαν;

-Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι -Τον φίλο σου -Ποιος είσαιΝομίζω οι περισσότεροι θα συμφωνήσετε μαζί μου, πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα με τον κοινωνικό διάλογο στην Ελλάδα είναι το... ότι δεν τον είχαμε ποτέ! Εντάξει, αν και αδυνατώ να εξηγήσω τον λόγο που συμβαίνει αυτό, σε μια χώρα μάλιστα...


...που μιλάμε (και γράφουμε) πολύ, παρόλα αυτά δεν σταματάω να αναρωτιέμαι το γιατί.
Ένα (άλλο;) θέμα που με εντυπωσιάζει, είναι το γεγονός ότι στη  Ελλάδα κινούμαστε παράλληλα, μιλάμε παράλληλα, νομίζουμε ότι ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν, αλλά και αυτό θα πρέπει να εξηγηθεί από ψυχιάτρους, όχι από εμένα.
Εγώ λοιπόν, αδυνατώ να εξηγήσω το γεγονός, πως την ώρα  που ένα ολόκληρο νησί διαλύεται οικονομικά, και άρα σε αμέσως δεύτερο χρόνο και κοινωνικά, την ώρα που η Δήμαρχος, ως Μαρία, για όσους το πρόσεξαν, εκπέμπει SOS χωρίς καμιά υπερβολή, την ώρα που κανείς πολιτικός μας, όχι μόνο δεν ασχολείται, αλλά δεν βγαίνει να κάνει έστω μια δήλωση για τα μάτια του κόσμου, την ώρα που καταστρεφόμαστε κυριολεκτικά - ακριβώς την ίδια στιγμή, διαβάζω στην "Δημοκρατική" πως η αδυναμία ναυτικής εταιρείας να κάνει δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας λόγο υψηλού κόστους έφθασε στην βουλή!!!
Ναι παιδιά, βουλευτής του ποταμιού παρακαλώ, από το Ηράκλειο, κατέθεσε ερώτηση στη βουλή "σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την εφαρμογή του Ν.2900/2001 για την ελληνική ακτοπλοΐα, που δραστηριοποιείται μεταξύ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και λιμένων της Τουρκίας.
Η πρόσφατη απόσυρση της ναυτιλιακής εταιρείας DODEKANISOS SEAWAYS από τα δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και  Μαρμαρίδας, για μια σειρά λόγων που αφορούν τη μη δυνατότητα ανταγωνισμού των Ελλήνων ακτοοπλόων σε σχέση με τους αντίστοιχους Τούρκους επιχειρηματίες, καταδεικνύει την άμεση ανάγκη τροποποίησης σημείων του παραπάνω Νόμου".
Και συνεχίζει ο ανήσυχος βουλευτής να μας λέει πως " Δεδομένου ότι οι tour operators που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές από τα ελληνικά παράλια προς την Τουρκία επιλέγουν τις κατά πολύ ανταγωνιστικότερες τουρκικές ακτοπλοϊκές εταιρείες.... ρωτά αν "Αν είναι ενήμεροι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε αυτόν τον εθνικά κρίσιμο τομέα της ακτοπλοΐας μας και αν έχουν λάβει σοβαρά υπόψη την επιστολή που απέστειλε η εταιρεία DODEKANISOS SEAWAYS".

Και τώρα πείτε μου, ζούμε σε παράλληλο σύμπαν η όχι;



Ακάλυπτος