Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Θα έχουμε συντελεστές ΦΠΑ 6,5% και 15% για αγορές με κάρτα

Βαρουφάκης: Θα έχουμε συντελεστές ΦΠΑ 6,5% και 15% για αγορές με κάρτα - ΒΙΝΤΕΟΈχουμε δεσμευθεί ότι στον ΦΠΑ δεν θα αλλάξει τίποτα εν μέσω θερινής σεζόν, έως την 1η Σεπτεμβρίου, τόνισε ο κύριος Βαρουφάκης, εξηγώντας ότι η πρόταση στους δανειστές είναι η εξής: Όσον αφορά στην εισπραξιμότητα...
...δύο συντελεστές, ένας στο 6,5% και ένας στο 15%, όμως αυτοί θα ισχύουν μόνο για όσους χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους "πλαστικό χρήμα". Ο ΦΠΑ θα επιστρέφεται στους νησιώτες, εφόσον κρατούν τις αποδείξεις, ενώ δεν θα αφορά τη ΔΕΗ όπως και αν πληρώνει κανείς, διευκρίνισε επίσης ο υπουργός.

Εμείς θα στρέψουμε τον κόσμο στη χρήση χρεωστικών κρατών και όχι στις πιστωτικές, μπορεί ακόμα και με φορολόγηση για αγορές μέσω πιστωτικών, εξήγησε, «και θα παλέψουμε ώστε η απόδοση να γίνεται απευθείας στην εφορία».

Καταλαβαίνω ότι θα υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση στην εστίαση από το 13% στο 15%, όμως θα ακυρωθεί από την συνολική μείωση από το 23% στο 15%, που θα λειτουργήσει σαν παλίρροια και θα τονώσει όλα τα επίπεδα.


Πηγή: protothema