Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Εφαρμόστε λοιπόν όσα το σύνταγμα ορίζει περί νησιωτικότητας!

1266571_687367987942401_341148856_o
Μην "επανανοηματοδοτήσετε δυναμικά" την "νησιωτικότητα". Απλά εφαρμόστε την!

Εντάξει, ας το πάρουμε το πράγμα λίγο από την αρχή γιατί λίγο χαθήκαμε στον δρόμο. Εγώ να καταλάβω πως αυτή η κυβέρνηση παρότι πέρασαν 120 ημέρες περίπου που ανέλαβε την εξουσία, είναι ακόμα...

...ζαλισμένη και δεν έχει πάρει τον αέρα.

Εδώ και αυτοκίνητο να πιάσεις για πρώτη φορά τέσσερις μήνες δεν είναι μεγάλο διάστημα για να οδηγείς με άνεση. Πόσο μάλλον όταν είσαι νέος οδηγός και είσαι υποχρεωμένος να οδηγήσεις σε αντίθετο ρεύμα. Όλοι βλέπουμε τον πόλεμο και το κυνήγι που τρώει αυτή η κυβέρνηση από φίλους και εχθρούς.
Εντάξει, τα είπαμε, τα γράψαμε, τα αναλύσαμε, αρκετά! Φθάνουν οι δικαιολογίες και η καλές προθέσεις, γιατί ως γνωστόν με τις προθέσεις δεν βάφεις αυγά, (ευγενική παράφραση).
Η αλήθεια είναι, ότι δεν περίμενα ποτέ από αυτήν την κυβέρνηση να υπερασπίζεται νόμους κομμένους και ραμμένους για το κεφάλαιο και τα κατά τόπους μονοπώλια.
Τώρα, αν επιμένουν να επικαλούνται τα τυπικά, ας τηρήσουν πρώτα πρώτα τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών τους σε αυτή τη χώρα.
Η νησιωτικότητα κυρίες και κύριοι, δεν είναι όπως πολύ καλά γνωρίζετε μια απλή και αφηρημένη έννοια, αλλά μια γενική αρχή σε συγκεκριμένο άρθρο του συντάγματος, που μόνο σκοπό έχει να υποχρεώνει το κράτος ώστε να ασχολείται με προτεραιότητα στα προβλήματα και τα δικαιώματα των νησιωτών. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως κάποιοι άνθρωποι ξημεροβραδιάζονταν στην βουλή (και δεν ήταν βουλευτές) για να το περάσουν στο νέο μας σύνταγμα. Άσχετα αν μετά κατέληξε και αυτό το άρθρο... εκεί που κατέληξε.
Και τι λέει το άρθρο 101 του Συντάγματος; Μας λέει ότι: "Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους".
Έως τώρα, κανένας εκπρόσωπος της κεντρικής εξουσίας δεν τήρησε αυτή τη συνταγματική του υποχρέωση. Αλλά για αυτόν τον λόγο, και πολλούς ακόμα είναι αλήθεια, τα...προηγούμενα κόμματα κατέληξαν εκεί που κατέληξαν - εσείς όμως είστε άλλοι. Δείξτε το! Μην μας κάνετε καμία χάρη, κάντε μόνο αυτό που είστε υποχρεωμένοι να κάνετε, κάντε την συνταγματική σας υποχρέωση! Κάντε αυτό για το οποίο εκλεγήκατε σήμερα, τώρα!
Έτσι όπως το βλέπω εγώ, σε πολύ λίγο, αν δεν κάνετε κάτι γρήγορα δεν θα χρειάζεστε ούτε Δήμαρχο σε νησιά σαν την Τήλο, ένας απλός γραμματέας θα αρκεί...



Ακάλυπτος