Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Σήμερα αθωώνουμε

Αθωωτικές αποφάσεις «μοίρασαν» χτες η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ (Αστέρας Τρίπολης) και η Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Β’-Γ’ Εθνικής (Λεβαδειακός). Η μόνη ομάδα που τιμωρήθηκε (με υποβιβασμό) ήταν ο Αγροτικός Αστέρας.

Οι αποφάσεις για τον Αστέρα Τρίπολης και τον Λεβαδειακό κάθε άλλο παρά έκπληξη προκάλεσαν, αφού ήταν σχεδόν αναμενόμενες. Αλλωστε τις είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος και στις δύο κατέθεσε ως μάρτυρας...
Ο Αστέρας, ο οποίος με την πρωτόδικη απόφαση είχε υποβιβασθεί στην Β' Εθνική, αθωώθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ (όπως και ο Γ. Μποροβήλος) και θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα.
Το ίδιο (συμμετοχή στην Α' Εθνική) ευελπιστεί να πετύχει και
ο Λεβαδειακός, μετά την αθωωτική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής Β'-Γ' Εθνικής γι'
αυτόν (το κατηγορητήριο σε βάρος των Βοιωτών αφορούσε το ματς Ηλιούπολη - Λεβαδειακός 2-4). Ομως, τόσο ο Γιάννης Κομπότης (επίσης αθώος) όσο και η ΠΑΕ θα πρέπει να περιμένουν την εκδίκαση της έφεσης την οποία αναμένεται να ασκήσουν οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς κατά της πρωτόδικης απόφασης η οποία λήφθηκε κατά πλειοψηφία (2-1).
Σε αντίθεση με τις δύο παραπάνω ΠΑΕ, ο Αγροτικός Αστέρας υποβιβάσθηκε στην Γ' Εθνική για τη χειραγώγηση του αγώνα με την Καβάλα το 2009. Στον πρόεδρο της ΠΑΕ Κώστα Ριαβόγλου επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 7 χρόνια.
Με άλλες αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων διατηρήθηκαν οι αθωωτικές αποφάσεις για ΟΦΗ και Θρασύβουλο.
Εν τω μεταξύ, ο Γεράσιμος Ντίτσος (διαιτητής Σούπερ Λίγκας από την Πρέβεζα) τιμωρήθηκε με 3ετή αποκλεισμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ. Ο Ντίτσος διηύθυνε το παιχνίδι Ηλιούπολη - Ιωνικός 0-2 της περασμένης σεζόν που κρίθηκε χειραγωγημένο. Οι Δημητρόπουλος, Βερρής και η Παναγιώτα Κουτσουμπού (διαιτήτευσαν το παιχνίδι Θρασύβουλος - Ηλιούπολη, επίσης χειραγωγημένο) παραπέμφθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.
n Εφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία η Παναχαϊκή υποβιβάσθηκε στην
Γ' Εθνική, υπέβαλε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Φάκος ζητώντας την ανάκληση της ποινής. 
ta nea