Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

O «αυλικός» του Καραμανλή με τα 58 ακίνητα

Ο "εξ απορρήτων" του πρώην πρωθυπουργού με την εντυπωσιακή ακίνητη περιουσία -κυρίως στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Επίδαυρο- διακρίνεται για τη θαυμαστή ικανότητά του στη διεκδίκηση "φιλέτων" γης έναντι ευνοϊκών τιμημάτων


Ενα "φτωχό αγροτόπαιδο" από την Αργολίδα, όπως αποκαλούσαν παλιότερα τον Γ. Ανδριανό οι συντοπίτες του, διαθέτει σήμερα ένα από τα πιο? μακροσκελή Πόθεν Εσχες εν ενεργεία βουλευτή. Στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, απ' όπου κατάγεται, εδώ και έναν χρόνο δεν έχουν κοπάσει οι συζητήσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση των ακίνητων περιουσιακών του στοιχείων, τα οποία καταλαμβάνουν 4 σελίδες -ήτοι 58 εγγραφές!- στο αναλυτικό υπόμνημα που έχει καταθέσει στη Βουλή.

Πολλοί συμπατριώτες του, που αγνοούσαν την οικονομική του ευρωστία εξεπλάγησαν διαβάζοντας στο "Εθνος της Κυριακής" (26/9/2010) για το περιουσιολόγιο του βουλευτή τους, μια λίστα από κληρονομικά αποκτήματα, γονικές παροχές αλλά -κυρίως- νεότερες αγορές, που έγιναν τόσο κατά την περίοδο που ο κ. Ανδριανός ήταν διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ (2000 - 2004) όσο και κατά τη θητεία του ως "εξ απορρήτων" του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή (2004-2009).
Για τις επενδύσεις του σε γη και ακίνητα, ο κ. Ανδριανός χρησιμοποίησε εισοδήματα προηγούμενων ετών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις κατέφυγε στον δανεισμό. Ωστόσο, αυτό που εντυπωσιάζει τους συγχωριανούς του είναι η ικανότητά του να "χτυπάει" καλά κομμάτια σε ευνοϊκές τιμές. Μια τέτοια περίπτωση συνιστά και η αγορά ενός κτήματος στην Επίδαυρο το 2002, από τον συγχωριανό του, απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Γιάννη Β. Πρόκειται για αγρόκτημα 3,3 στρεμμάτων στη θέση "Μπρίνια", το οποίο πωλήθηκε στον κ. Ανδριανό έναντι 2.856 ευρώ, τιμή "συμβολική", όπως τη χαρακτηρίζουν οι γνωρίζοντες το real estate της περιοχής, αφού το τετ. μέτρο κοστολογήθηκε κάτω του ενός ευρώ!
etnos