Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Αυξημένες οι πιστώσεις για τις άγονες γραμμές, σύμφωνα με τον Φ. Σαχινίδη

Σημαντικά αυξημένες είναι οι πιστώσεις για επιδοτήσεις άγονων γραμμών κατά το 2011, σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. 
Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Σαχινίδης, "οι πιστώσεις για επιδοτήσεις των άγονων γραμμών από τον κρατικό προϋπολογισμό τρέχοντος οικονομικού έτους αυξήθηκαν κατά 17 εκατομμύρια ευρώ για την Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και κατά 21,3 εκατομμύρια ευρώ για την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και διαμορφώθηκαν στα 56,3 εκατομμύρια ευρώ και 73,3 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα".
Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Μίκας Ιατρίδη που ζητούσε να ενημερωθεί αν τίθεται θέμα καταβολής από το υπουργείο Οικονομικών των απαραίτητων πιστώσεων για τις άγονες γραμμές, ενόψει της νέας "δρομολογιακής" περιόδου. Η βουλευτής έχει καταγγείλει ότι με την μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου της Ναυτιλίας στο υπουργείο Ανάπτυξης, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών υπολειτουργεί.
ΑΠΕ