Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ: χάθηκε ο δρόμος προς το Καστελόριζο

Ναυάγησε πριν καν ξεκινήσει…το προγραμματισμένο ταξίδι του κ. Αντ. Σαμαρά στο Καστελόριζο, ανήμερα της επετείου του «όχι». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, παρά τη διάψευση που υπάρχει από το γραφείο τύπου του κόμματος, είχε προγραμματίσει να μεταβεί στο ακριτικό νησί για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Με βάσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα» είχε ενημερωθεί η δημοτική αρχή του νησιού, ότι την Παρασκευή θα ήταν στο νησί ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ μια μέρα νωρίτερα θα έφθανε ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δ. Αβραμόπουλος.
Μάλιστα, στη Ρόδο, οι «αρμόδιες υπηρεσίες» ήταν ενήμερες για την επίσκεψη του κ. Σαμαρά, ο οποίος με τον προγραμματισμό που είχε γίνει θα επισκεπτόταν και τη νήσο Ρω.

Πολλοί μιλούσαν για μια σημειολογική επιλογή, καθώς από το ακριτικό νησί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, τον Μάιο του 2010, ανακοίνωσε την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ και δεν ήταν λίγα τα στελέχη που έλεγαν ότι ήταν μια πολύ καλή κίνηση του κ. Σαμαρά να επισκεφθεί το νησί και να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας, λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Λίγο μετά τις τέσσερις και μισή το απόγευμα και ενώ είχε ήδη κυκλοφορήσει ότι ο κ. Σαμαράς θα επισκεπτόταν το Καστελόριζο, αποφάσισε το επικοινωνιακό επιτελείο να γνωστοποιήσει –με τηλεφωνήματα στους συντάκτες- ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε δεχθεί πρόσκληση, αλλά την αρνήθηκε.

«Προφανώς μόλις αντιλήφθηκαν τους συνειρμούς που θα προκύψουν από την επίσκεψη τη ματαίωσαν» ήταν ένα από τα σχόλια που ακούστηκαν

Περισσότερα ΕΔΩ :  www.tovima.gr/politics/article/