Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Κόκκινες γραμμές

Για πρώτη φορά μετά το 1830 και την ανακήρυξη της Ελλάδας σε ανεξάρτητο κράτος η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει την εθνική της κυριαρχία. Η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών και τα αποτελέσματα της κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της Ελλάδας. 
Και είναι ευτυχές το γεγονός, ότι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή στο τιμόνι βρίσκεται ένας ηγέτης που μπορεί να διαπραγματευτεί σκληρά προκειμένου να εξασφαλίσει την ευημερία των Ελλήνων.

Και είναι εξίσου ευτυχές γεγονός, ότι η κυβέρνηση μας προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις των ξένων.
Και είναι ακόμη πιο ευτυχές το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι επιτελείς του έχουν τραβήξει κόκκινες γραμμές απέναντι στους ευρωπαίους. Η Ελληνική πλευρά δε θα δεχθεί άνευ όρων και αμαχητί τις προσταγές των ξένων.

Η Ελλήνοφρένεια παρουσιάζει το σχέδιο “Θρυλέων”, ένα απόρρητο έγγραφο που επεξεργάστηκαν από κοινού οι κύριοι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Μόσιαλος και χαράζει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

1) Η Ελλάδα δε θα δεχθεί καμία απόφαση αν δε της χαριστεί το 60% του χρέους της

2) Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει σαφές ότι δε θα επιβάλει νέα μέτρα στους Έλληνες προκειμένου να συνεχίσει να εξυπηρετείται το δημόσιο χρέος στους ξένους δανειστές

3) Η παροχή νέου άτοκου δανείου 200 δις ευρώ για 100 χρόνια είναι αναγκαία για να επιτευχθεί ανάπτυξη και να υπάρχουν επιτέλους 1,3 εργαζόμενοι ανά οικογένεια.

4) Η Ελλάδα δεν θα αποχωρίσει από το ευρώ εκτός και αν της δοθούν εγγυήσεις για απρόσκοπτη συνέχιση των εισαγωγών γαλλικής τρούφας και ιταλικής βουβαλίσιας μοτσαρέλας.

5) Οι Έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ έκαστος μέσα στο 2011 και αυξήσεις 15% το 2012. Επιπλέον ο ΦΠΑ θα μειωθεί στο 11%.

6) Το τζατζίκι θα πρέπει να αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης

Οι παραπάνω στόχοι αποτελούν τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου έχει διαμηνύσει τόσο στην Γερμανίδα  καγκελάριο όσο και στον κ. Σαρκοζί, ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί την εφαρμογή των 6 προτεραιοτήτων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μάλιστα είναι αποφασισμένος να τινάξει ολόκληρη την ευρωζώνη στον αέρα αν τα αιτήματα του δεν γίνουν αποδεκτά.

Ελληνοφρένεια