Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Με τις χειρότερες εντυπώσεις φεύγουν οι τουρίστες

Δυσφημείται η Ρόδος στα μάτια των τελευταίων τουριστών της που αναχωρούν από το νησί μας λίγες ημέρες πριν πέσει η αυλαία της φετινής τουριστικής περιόδου που κατά κοινή ομολογία ήταν η καλύτερη των τελευταίων χρόνων. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΥΠΑ θα έχουν ως αποτέλεσμα την ματαίωση των προγραμματισμένων πτήσεων προς το εξωτερικό ή την καθυστέρηση στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις των αεροσκαφών.
Οι τουρίστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το διήμερο αυτό προς τις χώρες τους φαίνεται ότι θα ταλαιπωρηθούν και θα αναχωρήσουν από το νησί μας με τις χειρότερες εντυπώσεις.

Όπως δήλωσε στην «ΠΡΟΟΔΟ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος τις τελευταίες ημέρες δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από τους τουρ οπερέιτορς του εξωτερικού, οι οποίοι του εκφράζουν την δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή τους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των τουριστών. Μάλιστα ο κ. Ματσίγκος έκανε γνωστό ότι κάποιοι τουρίστες που επρόκειτο να αναχωρήσουν σήμερα και αύριο από το νησί μας έφυγαν νωρίτερα για να αποφύγουν την ταλαιπωρία.
«Οι απεργίες δυσφημούν την περιοχή μας σε μια περίοδο που βγαίνουν τα προγράμματα των ξένων αεροπορικών εταιρειών για την επόμενη χρονιά. Οι τουρ οπερέιτορς που επικοινωνούν μαζί μου εκφράζουν την αγανάκτηση και την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση αυτή και ζητάνε την συνδρομή μας να προσφέρουμε δηλαδή φαγητό και δωμάτια στους τουρίστες που θα ξεμείνουν στη Ρόδο εξαιτίας των απεργιών «τόνισε ο κ. Ματσίγκος.
Στο ίδιο μήκος κύματος για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες η Ρόδος, λόγω των απεργιών και η άποψη του ξενοδόχου Παντελή Ζωάννου στη συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα η «ΠΡΟΟΔΟΣ».
Παρά το γεγονός ότι η φετινή τουριστική κίνηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς και οι πιο αισιόδοξοι δεν θα περίμεναν ότι οι αφίξεις των ξένων τουριστών θα σημείωναν αύξηση πάνω από το 20% εντούτοις οι εναπομείναντες τουρίστες αντί να γίνουν οι καλύτερες πρεσβευτές του νησιού μας θα φύγουν δυσαρεστημένοι λόγω της ταλαιπωρίας που θα αναγκαστούν να υποστούν.
Στο νησί μας την περίοδο αυτή βρίσκονται για διακοπές περισσότεροι από 15.000 τουρίστες καθώς την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν 90 πτήσεις τσάρτερς από εξωτερικό και εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τι εντυπώσεις θα αποκομίσουν από τις απεργίες.
Να σημειωθεί ότι και ο μήνας Οκτώβριος κινείται ανοδικά και μέχρι σήμερα παρουσιάζει αύξηση στις αφίξεις της τάξεως του 19% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

proodos