Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

HRW: Η Ελλάδα δεν τιμωρεί τους δράστες επιθέσεων κατά μεταναστών

Στην ατιμωρησία των δραστών επιθέσεων κατά μεταναστών στην Ελλάδα εστιάζει με έκθεσή της η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch.
Οι ελληνικές αρχές, όπως σημειώνεται, δεν καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κύμα ξενοφοβικής βίας που αναγκάζει τους μετανάστες φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο.

Στην έκθεση των 99 σελίδων που τιτλοφορείται "Μίσος στους δρόμους: Ξενοφοβική βία στην Ελλάδα" η οργάνωση καταδεικνύει την αδυναμία της αστυνομίας και της δικαιοσύνης να αποτρέψουν και να τιμωρήσουν τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών.
Η αστυνομία, όπως υπογραμμίζεται, δεν έχει ακόμα καταρτίσει κάποια αποτρεπτική πολιτική, ενώ τα θύματα των επιθέσεων αποτρέπονται από το να καταγγέλλουν τις επιθέσεις που δέχονται.
"Άνθρωποι που προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες φοβούνται να κυκλοφορήσουν το βράδυ στην Αθήνα, υπό τον φόβο ότι θα δεχτούν επίθεση", σημειώνει αξιωματούχος της οργάνωσης.
Επισημαίνει μάλιστα πως η οικονομική κρίση και η μετανάστευση δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αποτυχία της Ελλάδας να ελέγχει τη βία.
Σε μία χώρα που υποφέρει από βαθιά οικονομική κρίση και μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης των θεμάτων της μετανάστευσης και της παροχής ασύλου, συμμορίες Ελλήνων, όπως σημειώνει η οργάνωση, επιτίθενται σε μετανάστες σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και αλλού στη χώρα με τρομακτική συχνότητα.

news247