Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Κάποια Δημοσιεύματα...


Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα και επισημάνσεις για τα χρέη των ναυτιλιακών εταιρειών λαϊκής βάσης των νησιών μας , και το όποιο ενδιαφέρον της περιφέρειας για ίδρυση εταιρείας… , με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπο που τα γράφει και χωρίς καμία διάθεση να υπερασπιστώ τα διάφορά πολιτικά παιχνίδια των δημάρχων θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απορίες και επισημάνσεις με την σειρά μου.

Καταρχήν ξεκινάμε λάθος, γιατί καμιά περιφέρεια δεν φαίνεται να έχει ούτε διάθεση ούτε δυνατότητα να κάνει δική της εταιρεία.

Μετά, στα στοιχεία των εταιρειών αυτών, γιατί δεν προστέθηκαν και τα χρέη, οι επιδοτήσεις και οι επιχορηγήσεις των ιδιωτικών ναυτιλιακών εταιρειών και το πόσο επιβάρυναν  το κράτος όλα αυτά;    

Όταν λέμε «ζημιές» τι ακριβώς εννοούμε; Γιατί ζημιά είναι , και ξοδεύει πολλά εκατομμύρια ευρώ το κράτος για να κάνει ασφαλτόστρωση  από την Ρόδο στον Άγιο Ισίδωρο η σε άλλα απομακρυσμένα χωριά για παράδειγμα, όμως  δεν είδα κανέναν να γράφει τίποτα ευτυχώς,  για «πεταμένα λεφτά».

Επίσης δεν βλέπω να δίνεται κανένα στοιχείο για την ανάπτυξη που πρόσφεραν αυτά τα πλοία στον τοπικό πληθυσμό των νησιών αυτών, καλό θα ήταν να τα είχαμε όλα αυτά σε κάποιο δημοσίευμα, για να βγάλουμε και καλύτερα συμπεράσματα.

Και κάτι τελευταίο, Ναυτιλιακές εταιρείες με Ναυτιλιακές εταιρείες, έχουν τις διαφορές τους, και στην διοίκηση και στον σκοπό τους, είναι άδικο να τις παρουσιάζουμε όλες μαζί.

Μετά τιμής
Ακάλυπτος