Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Τώρα διαφημίζουν ως ελκυστική την Ελλάδα

Πρώτα «σφυροκόπησαν» ανελέητα τους Ελληνες ξενοδόχους και τώρα διαφημίζουν την Ελλάδα ως ελκυστικό και πολύ φθηνό τουριστικό προορισμό.
Ο ελληνικός τουρισμός βρέθηκε στη δίνη της αρνητικής δημοσιότητας από τον περασμένο Απρίλιο, και είδε τους κρίσιμους μήνες Μάιο και Ιούνιο τις κρατήσεις να «βυθίζονται».
Τώρα οι μεγάλοι tour operators διαπιστώνουν ότι οι διακοπές στην Ελλάδα είναι πάμφθηνες και ότι υπάρχει αντιστροφή της αρνητικής τάσης, με τις κρατήσεις να σημειώνουν διψήφιο ποσοστό αύξησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Alltours, πλέον παρατηρείται μεγάλη άνοδος στις κρατήσεις για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ τη διαπίστωση κάνουν και οι μεγάλοι του χώρου, δηλαδή η Tui και η Thomas Cook. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κως, οι ξένοι τουρίστες αγοράζουν τα πακέτα των διακοπών κατά 30% φθηνότερα σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.
Σήμερα που η σεζόν βρίσκεται στην κορύφωσή της, σε όλες σχεδόν τις τουριστικές περιοχές της χώρας καταγράφεται αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών. Ωστόσο παρατηρείται σημαντική μείωση των τουριστών που έρχονται από Γερμανία, Αγγλία και Αυστρία, ενώ αντίθετα μεγάλη είναι η αύξηση των επισκεπτών από τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και τη Ρωσία.
Περισσότεροι Ρώσοι
Ειδικά για τους Ρώσους θα πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος ο αριθμός των αφίξεων θα προσεγγίσει το 1 εκατομμύριο άτομα, από 700.000 επισκέπτες πέρυσι.
Και ενώ η κατάσταση εξομαλύνεται σε ό,τι αφορά τους αλλοδαπούς τουρίστες, μεγάλη πίεση δέχονται οι περιοχές που δούλευαν κυρίως με Ελληνες, καθώς οι περισσότεροι συμπατριώτες μας δηλώνουν πως αδυνατούν φέτος να κάνουν διακοπές.
Αυτός είναι και ο λόγος που η Eνωση Ξενοδόχων Ζακύνθου ετοίμασε ειδικά ολοκληρωμένα εκπτωτικά πακέτα για Ελληνες τουρίστες. Oπως αναφέρει η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού κ. Χριστίνα Τετράδη, στο εγχείρημα συμμετέχουν περίπου 30 ξενοδοχειακά-τουριστικά καταλύματα, 50 εστιατόρια-καφετέριες-μπαρ και η Κοινοπραξία Πλοίων του νησιού.
Ειδικότερα, τα πακέτα περιλαμβάνουν παροχή ύπνου σε ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα (από 20€ έως 110€), έκπτωση 10% έως 15% στους χώρους εστίασης, καθώς και έκπτωση 20% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οι προσφορές ισχύουν μέχρι τις 20 Ιουλίου και από τις 25 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.ethnos.gr