Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ακόμα προσφέρει στο νησί του ο Τάσος Αλιφέρης…


Ακόμα προσφέρει στο νησί του ο Τάσος Αλιφέρης… ναι, δεν έκανα λάθος, συνεχίζει να προσφέρει.

Μια ομάδα από το Νοσοκομείο «Υγεία» ήρθαν χθες στο νησί μας για να προσφέρουν σημαντικά μηχανήματα τηλεϊατρικής στην μνήμη του Τάσου, βλέπετε οι Άνθρωποι που τον πίστεψαν και τον αγάπησαν, δεν τον ξέχασαν, και τον βοηθούν ακόμα.
Και τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει κάποιος, για να τιμήσει τη μνήμη του, σε αυτόν τον μεγάλο γιατρό και πολιτικό, από το να προσφέρει ιατρικά μηχανήματα στον Δήμο του.

Σε όλους εσάς, που τιμήσατε την μνήμη του με τον καλύτερο τρόπο, σας ευχαριστούμε!

Θυμάμαι…(αρχίσαμε και τα θυμάμαι τώρα), πριν από πολλά χρόνια, όταν ξεκίναγε την προσπάθεια για να στήσει το κέντρο τηλεϊατρικής στην Τήλο, πολλοί φίλοι του γέλαγαν αμήχανα, καλά δεν σας γράφω για τους άλλους (φίλους), όταν τους έλεγε πως αυτό θα γίνει πραγματικότητα και θα έσωζε πολλές ζωές.
Και πώς να τον πιστέψουν, όταν ήξεραν πως στην καλύτερη περίπτωση και να κατάφερνε να συγκεντρώσει τα μηχανήματα στην Τήλο δεν υπήρχε το αντίστοιχο κέντρο «παραλήπτης» σε κανένα νοσοκομείο της Ελλάδας για να το υποστηρίξει.
Φυσικά σιγά μη σταμάταγε, βρήκε πάλι τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, και με τη σημαντική βοήθεια του Καθηγητή Cavina τα κατάφερε, και συνεργάστηκε με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πίζα στην Ιταλία, και το πέτυχε, σιγά μην σταμάταγε.
Ναι, έκανε το πρώτο κέντρο τηλεϊατρικής στην Ελλάδα. Πού; Στην Τήλο. Πότε; Όταν όλοι οι άλλοι ή κορόιδευαν ή έκλαιγαν την μοίρα τους.
Είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή όλα αυτά, και πολλά άλλα θα καταγραφούν, αφιερωμένα στη μνήμη του, για τη μνήμη μας!

Ακάλυπτος