Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Αισιοδοξία για την επιμήκυνση της περιόδου φέτος…

Ψήγματα αισιοδοξίας για καλύτερες πληρότητες τον Οκτώβρη και επιμήκυνση της περιόδου το Νοέμβρη, έχουν εμφανιστεί τη στιγμή αυτή στην αγορά, με «πράξεις» από την πλευρά των tour operators και «feeling» από την πλευρά των Ελλήνων ξενοδόχων. 
Συγκεκριμένα, ενώ ακόμη και πέρυσι, χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, την περίοδο αυτή κορυφαίοι δυτικοευρωπαϊκοί tour operators, αλλά και ρωσικοί, είχαν αρχίσει να αποσύρουν αεροπλάνα προς το τέλος της περιόδου, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία κίνηση στην κατεύθυνση αυτή, γεγονός που δείχνει ότι πιστεύουν την δυναμική του ελληνικού προορισμού. 

Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι οι κρατήσεις «πήγαν πίσω» και οι τιμές που προσφέρονται είναι πολύ χαμηλές, καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για «σοβαρή πιθανότητα» αύξησης των μεγεθών στο τέλος της περιόδου, και συγκεκριμένα αύξηση των πληροτήτων τον Οκτώβρη και επιμήκυνση το Νοέμβρη.
Αν βέβαια δεν συμβεί κάποιο από τα συνήθη αυτογκόλ της ελληνικής πλευράς, με αρνητική δημοσιότητα και τα συνήθως συμβαίνοντα ( απεργίες, επεισόδια, κ.λπ.).

Στο κλίμα αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η συνεχιζόμενη αρνητική πορεία της Τουρκίας, κυρίως λόγω των αυξήσεων που έγιναν στις τιμές. Σημειωτέον ότι όπως αποκαλύψαμε προχθές ( εδώ ) η μόνη μεγάλη αγορά που στηρίζει αυτή τη στιγμή την Τουρκία, είναι η γερμανική.

Επιπροσθέτως και η αγορά της βορείου Αφρικής, παρά το come back της Τυνησίας εξακολουθεί να είναι ασταθής, με την «μεγάλη δύναμη της περιοχής», Αίγυπτο να συνεχίζει να «ασθενεί».

Για να δούμε, ως Έλληνες αργούμε να ξεκινήσουμε, αλλά μετά δεν μας πιάνει κανένας.
Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουμε την έκπληξη, για μια ακόμη φορά… 


money-tourism.blogspot.gr