Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τα άμεσα μέτρα από την Όλγα Κεφαλογιάννη

Με μία άμεση, και στοχευμένη ως προς τα μέτρα που εξήγγειλε ομιλία, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, συμμετείχε στην 16ης Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση του Economist.
Η κα. Κεφαλογιάννη, ανακοίνωσε την άμεση υλοποίηση των εξής: 
- Άμεση ενεργοποίηση της Επιτροπής για τη διαχείριση κρίσεων στον Τουρισμό. 
- Επιθετική και στοχευμένη προβολή του τουρισμού μας σε αγορές που έχουμε τις μεγαλύτερες μειώσεις κρατήσεων και αυτόνομο σχεδιασμό για την Αθήνα που βιώνει τουριστική παρακμή. 
- Λειτουργία της νομοθετημένης εταιρείας Μάρκετινγκ με τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ώστε να γίνει γρήγορα η διάχυση καλών πρακτικών διαφήμισης και επικοινωνίας από τον ιδιωτικό τομέα στο δημόσιο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ.Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε ότι "Μέχρι το 2015 η Ελλάδα μπορεί να φτάσει τα 20 εκατ. αφίξεις, προσφέροντας συνολικά επιπλέον 3 μονάδες κάθε χρόνο στο ΑΕΠ της χώρας και δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, εφόσον η κυβέρνηση προωθήσει άμεσα συγκεκριμένα, στοχευμένα μέτρα. Οι θετικές αυτές επιπτώσεις, πρόσθεσε, μπορούν να προκύψουν από την υπάρχουσα υοδομή χωρίς να υπολογισθούν οι νέες επενδύσεις στον τουρισμό.Οριοθετώντας τον εφετινό στόχο για τα βασικά τουριστικά μεγέθη, ο κ.Ανδρεάδης είπε ότι επιδίωξη είναι οι 16 εκατ.αφίξεις και τα 10 δισ.ευρώ έσοδα, έναντι 16,5 εκατ.αφίξεων πέρυσι και 10,5 δισ.ευρώ εσόδων. Το κλίμα κυβερνητικής αστάθειας, που επικράτησε μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων, τόνισε, προκάλεσαν σημαντικές απώλειες και η επίτευξη του στόχου είναι εξαιρετικά δύσκολη και απρόβλεπτη. «Όλα θα εξαρτηθούν από την υπευθυνότητα που θα επιδείξει η κυβέρνηση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ. «Ειλικρινά, δυσκολεύομαι να βρω ένα από τα μέτρα στήριξης του τουρισμού που προανέφερα το οποίο έχει πολιτικό χρώμα. Αδυνατώ επομένως να πιστέψω ότι σε μία τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα, να μη γίνεται αντιληπτή η διέξοδος από την κρίση που μπορεί να δώσει ο τουρισμός».
Ο Γιώργος Βερνίκος τόνισε ότι
η δημιουργία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου μπορεί να συμβάλει σημαντικά στους στόχους της Κυβέρνησης για ανάπτυξη. 
 
money-tourism.blogspot.gr/