Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ανακάμπτουν οι κρατήσεις για Ελλάδα από την Γερμανική αγορά

Ανάσχεση της αρνητικής τάσης στις κρατήσεις διακοπών στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του tour operator Αlltours, Willi Verhuven, σε ρεπορτάζ της Deutsche Welle. Η αναστροφή του κλίματος αποδίδεται στην εκστρατεία των τριων μεγάλων tour operators TUI, Tomas Cook και Rewe Touristik, οι οποίοι με ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε εφημερίδες και με φτηνά ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα, επιχειρούν να ενεργοποιήσουν το ενδιαφέρον των Γερμανών για διακοπές στη χώρα μας.


Αναλυτικά το ρεπορτάζ της Deutsche Welle:


Οι Γερμανοί φοβούνται ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα. Μέχρι τον περασμένο Μάρτιο μειώθηκαν κατά 30% οι κρατήσεις. Οι tour operators κατέβασαν τα ταξιδιωτικά πακέτα για να μη χαθεί η φετινή τουριστική σεζόν.

Με το σύνθημα «Ανάμεσα σε πραγματικούς φίλους μετρά η εμπιστοσύνη» 3 τουριστικοί πράκτορες στη Γερμανία, οι TUI, Tomas Cook και Rewe Touristik ξεκίνησαν καμπάνια για να προσελκύσουν τουρίστες στην Ελλάδα. Με ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε εφημερίδες και με φτηνά ελκυστικά ταξιδιωτικά πακέτα, επιχειρούν να ανατρέψουν τη σημαντική μείωση των κρατήσεων για το φετινό καλοκαίρι και να καλυτερεύσουν την εικόνα της τουριστικής Ελλάδας στη γερμανική αγορά.

Η μείωση των κρατήσεων μέχρι τον περασμένο Μάρτιο είχε φτάσει στο 30% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.



Το γεγονός έχει θορυβήσει τους γερμανικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, που βλέπουν πλέον ορατό τον κίνδυνο να πάει χαμένο -τουριστικά- το φετινό καλοκαίρι. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο, καταγράφεται ανάσχεση της αρνητικής τάσης. Ο επικεφαλής του tour operator Αlltours, Willi Verhuven, το αποδίδει στις προσπάθειες ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, που ξεκίνησαν στην πρόσφατη Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου και φαίνεται να αποδίδουν καρπούς. «Οι προσπάθειες των Ελλήνων είναι αξιέπαινες» είπε. «Πολλά ξενοδοχεία εργάζονται μόνο για να καλύψουν το κόστος τους. Λόγω της υψηλής ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και των υποδομών οι τουρίστες μπορούν φέτος να κάνουν διακοπές πολύ φτηνά. Θέλουμε να κάνουμε το παν έτσι ώστε το καλοκαίρι να μην πάει χαμένο για την Ελλάδα. Η χώρα παραμένει ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες χώρες» τόνισε ο Φερχούβεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες εκπτώσεις, ύψους 30%, γίνονται στα πακέτα για την Κρήτη και τη Χαλκιδική. Εκπτώσεις της τάξης του 28% γίνονται για τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.



Πριμ από την Condor για κάθε κράτηση προς Ελλάδα 



Η αεροπορική εταιρεία Condor προσφέρει δωροεπιταγή 50 ευρώ σε κάθε πελάτη που κάνει κράτηση για την Ελλάδα. Η Condor επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να αναστρέψει το συγκρατημένο κλίμα που παρατηρείται στις κρατήσεις. 

H αεροπορική εταιρεία Condor αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της «πακέτο βοήθειας» προς την Ελλάδα, δίνοντας μια δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ σε κάθε πελάτη που κάνει μια κράτηση προς την Ελλάδα. Στόχος της εταιρείας είναι να τονώσει το ενδιαφέρον και να αναστρέψει το συγκρατημένο κλίμα που υπάρχει στις κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά.



«Για κάθε τουρίστα που κλείνει μια πτήση για Ελλάδα δίνουμε από σήμερα μια δωροεπιταγή 50 ευρώ» δήλωσε ο Johannes Winter, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της Condor. «Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να ενισχύσουμε τον τουρισμό προς την Ελλάδα. Ο ήλιος, οι θαυμάσιες παραλίες και η φιλοξενία παραμένουν ίδιες. Έτσι στηρίζουμε και την ευρωπαϊκή ιδέα» συμπλήρωσε ο Johannes Winter.



Η Condor πετάει από το 1956 σε όλο τον κόσμο και είναι θυγατρική εταιρεία της ThomasCook. Κάθε χρόνο πετούν πάνω από 6 εκατομμύρια επιβάτες σε 75 προορισμούς στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τις ΗΠΑ.

xenianews.gr