Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΛΙΦΕΡΗ


Οι κάτοικοι του νησιού ακόμη δεν μπορούν να ξεπεράσουν την απώλειά του και μιλούν για εκείνο στην “ΠΡΟΟΔΟ” δίνοντάς του χαρακτηρισμούς όπως ο άνθρωπος,ο φίλος,ο δεύτερος πατέρας.
Αυτός ήταν,είναι και θα είναι για πάντα για τους Τηλιακούς ο μοναδικός, Τάσος Αλιφέρης, που πάλευε σε καθημερινή βάση για την ανάπτυξη του νησιού και την ευημερία των κατοίκων του.
Μεγάλη η απώλεια
“Είναι μεγάλη η απώλεια για το νησί.Χάσαμε έναν άνθρωπο...

που ήταν δήμαρχος,ιατρός,πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τήλου,φίλος,δεύτερος πατέρας μας”,αναφέρει ο Κώστας Σακελλάρης,κάτοικος του νησιού της Τήλου,συμπληρώνοντας πως “θα προσπαθήσουν όλοι μαζί να συνεχίσουν το έργο του”.
Τα λόγια δεν τον “χωράνε”:
“Είναι πολύ δύσκολο μέσα σε δύο λέξεις να πεις οτιδήποτε για τον Τάσο Αλιφέρη.Για ‘μας είναι τα πάντα.Σε όλες τις δύσκολες στιγμές μας ήταν δίπλα μας”, δήλωσε ο Μερκούρης Μόσχος,κάτοικος του νησιού,τονίζοντας πως “το έργο που έχει επιτελέσει είναι δύσκολο να συντηρηθεί,γιατί είναι πολύ μεγάλο,αλλά θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις”.
“Ήταν ο πατέρας μας”
“Πέρα απ’ οτιδήποτε άλλο ο Τάσος Αλιφέρης,ήταν ο πατέρας μας. Αποκλείεται να ξαναβρεθεί τέτοιος άνθρωπος”, σχολίασε ο Αντώνης Οικο¬νόμου, νέος αντιδήμαρχος της Τήλου, καταλήγοντας: “είναι υποχρέωση και καθήκον μας να συνεχίσουμε το έργο του”.
Η απέραντη θλίψη
“Νιώθουμε θλίψη και ανασφάλεια, αυτά είναι τα συναισθηματά μας,για το δέυτερο πατέρα μας, τον άνθρωπο,τον ιατρό, τον δήμαρχο”, τόνισε ο Κυριάκος Σακελλάρης, σημειωνοντας πως “το έργο του, η προσφορά του είναι γνωστή και πάρα πολύ με¬γάλη”.
‘Έτρεχε συνέχεια για ‘μας”
“Η απουσία είναι μεγάλη. Μας βοηθούσε ακόμη και σε προσωπικά μας θέματα. Μας έδινε συμβουλές,μας έβρισκε λύσεις. Έτρεχε ακόμη και για οικογενειακά θέματα υγείας”, κα¬τέληξε ο Νικολής Σταμάτης.
Ο δήμαρχος Τήλου,Τάσος Αλιφέρης,έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 61 ετών και για είκοσι ολόκληρες μέρες έδινε μάχη με τον θάνατο ενώ νοσηλευόταν σε ιατρικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ο Τάσος Αλιφέρης, που πάλεψε όσο κανείς για το μεταφορικό ισοδύναμο, κατάφερε από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 να υπερδιπλασιάσει τον πληθυσμό του ακριτικού νησιού.

proodos.net