Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το κόμμα της Τήλου


Άρχισαν οι επισκέψεις των πολιτικών για τις ερχόμενες εκλογές. Πάντα αναρωτιόμουν για το νόημα αυτών των επισκέψεων όλα αυτά τα χρόνια. Καμαρωτοί έρχονται οι πολιτικοί μας με έναν γραμματέα που τάχα σημειώνει, και τους ίδιους να ακούνε όλο ενδιαφέρον…  και μετά φεύγουν, και μετά ξανάρχονται, και μετά… έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Βέβαια για να είμαι δίκαιος, η Τήλος όλο αυτό τον καιρό απέκτησε πολλούς φίλους από την πολιτική, που μας βοήθησαν πραγματικά, και ακόμα το κάνουν.

Αν θέλετε να τους τοποθετήσω κομματικά θα σας έγραφα πως οι περισσότεροι είναι στο χώρο του Π.Α.Σ.Ο.Κ  λόγο «συγγένειας» των περισσοτέρων από εμάς και του Τάσου χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν πραγματικοί φίλοι που μας βοηθούν από την Αριστερά αλλά και από την Δεξιά, το αντίθετο μάλιστα, το γράφω για να τονίσω πως αυτοί μας βοηθούν και χωρίς ιδιαιτέρες «απολαβές». 
Τώρα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, και άρα για το νησί μας καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε για το πώς και με ποιους θα συνεχίσουμε.
Για το πώς λίγο πολύ το ξέρουμε, δύσκολά αλλά σταθερά μπροστά, και το με ποιους όμως, σε πολύ μεγάλο βαθμό τουλάχιστον πιστεύω ότι εξαρτάται από εμάς και λέω για εμάς εδώ στην Τήλο, για την Τήλο.
Το κακό με ορισμένους είναι πως ή δεν δέχονται, ή ακόμα χειρότερα αδυνατούν να καταλάβουν πως εμείς όλα αυτά τα χρόνια μάθαμε, αγωνιστήκαμε, κατακτήσαμε πολλά, που όχι μόνο δεν είμαστε διαθετημένοι να τα χάσουμε, αλλά είμαστε και υποχρεωμένοι σε αυτούς που έφυγαν, σε αυτούς που έρχονται, αλλά και σε μας τους ίδιους, να τα διαφυλάξουμε.
Τι να κάνουμε, είχαμε καλό δάσκαλο και έτσι μάθαμε να κάνουμε τα αδύνατα των άλλων δυνατά, αγωνιστήκαμε για αυτά, τα κατακτήσαμε με μεγάλο κόστος, και δεν έχουμε σκοπό να τα χαρίσουμε σε κανένα.
Ξέρουμε πως είμαστε αριθμητικά λίγοι, όμως όλα αυτά τα χρόνια φροντίσαμε να μην είμαστε μικροί.
Αυτή είναι η κληρονομιά που άφησε ο Τάσος τελικά! Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας πείσει για το αντίθετο.
Για αυτό και εμείς πιστεύω πως πρέπει να στηρίξουμε το «κόμμα της Τήλου», ανάλογα με τα πολιτικά μας πιστεύω (όσα μας έμειναν δηλαδή), και να δώσουμε την ψήφο μας σε ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά και με αισιοδοξία για το μέλλον. Να θυμηθούμε αυτούς που ήταν δίπλα στον Τάσο και σε εμάς όλα αυτά τα χρόνια, που πίστεψαν και στήριξαν τις προσπάθειες μας χωρίς μίζερες δικαιολογίες.   

Ακάλυπτος