Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Μήπως τα Wi Fi εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας;

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι το ασύρματο δίκτυο που πλέον όλοι έχουμε λίγο - πολύ στα σπίτια μας μπορεί να σκοτώνει τα φυτά μας;
Πέντε μαθήτριες του Hjallerup School της Δανίας έκαναν το εξής πείραμα: έβαλαν έξι γλάστρες με κάρδαμο σε ένα δωμάτιο και έξι σε ένα άλλο. Και στα δυο δωμάτια επικρατούσαν ακριβώς ίδιες συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία, φως κλπ). Μόνον που στο ένα δωμάτιο είχαν βάλει και ένα Wi Fi rooter το οποίο λειτουργούσε.

Μετά από 12 μέρες είδαν τα φυτά. Στο δωμάτιο χωρίς το Wi Fi, τα φυτά είχαν αναπτυχθεί κανονικά. Αντίθετα στο δωμάτιο με το rooter, τα φυτά είχαν ξεραθεί, είχαν γίνει καφετί και κάποια είχαν χαλάσει μάλιστα.
Αν και οι επιστήμονες αναφέρουν πως το φαινόμενο χρειάζεται περαιτέρω μελέτη, τα αποτελέσματα είναι τόσο εντυπωσιακά που ήδη δυο κορυφαία ιδρύματα, το Karolinska Institutet της Σουηδίας και το Imperial College της Αγγλίας ξεκινούν ανάλογα πειράματα.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι οι ακτινοβολίες από τα δίκτυα αυτά μπορεί να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και για την υγεία μας.

frapedoypoli