Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Η ακατανόητη πώληση του Αστέρα ως "χωραφάκι"

Κάποιοι ακόμη προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πώληση του Αστέρα για 400 εκατ. ευρώ ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για την Εθνική Τράπεζα που αποτελούσε τον μεγαλύτερο μέτοχο της συγκεκριμένης μονάδας. Δεν μιλάμε για απλή υπόθεση, ούτε για μια απλή ξενοδοχειακή μονάδα.
Μιλάμε για μια έκταση γης συνολικής επιφάνειας 310 στρεμμάτων σε μια τοποθεσία που χαρακτηρίζονταν και φυσικά είναι "φιλέτο" και αυτό ακριβώς το "φιλέτο" η διοικητική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας το ξεπούλησε ως ένα χωράφι σε μια πλαγιά με θέα τον μεσσηνιακό κόλπο. Ακατανόητα πράγματα. Την ίδια στιγμή μάλιστα λίγους μήνες πριν η Εθνική "έσκασε" 120 εκατ. ευρώ για να πάρει ένα ακίνητο στο Κορωπί...
Μάλιστα, όπως μαθαίνει ο Joker, την ίδια στιγμή στο Καβούρι πουλιέται κατοικία 400 τμ. για 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ διαμερίσματα στην Ηρώδου Αττικού πουλιούνται για 8,5 εκατ. ευρώ και 7,5 εκατ. ευρώ. Και αυτές είναι απλά κάποιες περιπτώσεις.
Κανονικά ο Αστέρας δεν έπρεπε να πουληθεί. Τόσο απλά. Έπρεπε να παραχωρηθεί. Και εν πάση περιπτώσει αν θες να τον πουλήσεις βάλε ελάχιστο ποσό το 1.000.000.000 ευρώ για να δικαιολογήσεις και την θέση σου βρε αδερφέ (τεχνοκράτη και στελεχάρα της Εθνικής).
Ακόμη χειρότερα κάνει τα πράγματα η πρόφαση που ακούει ο Joker ότι ο Αστέρας πουλήθηκε με βάση την χρηματιστηριακή του αξία (άλλο και αυτό πάλι). Και αν αυτό ισχύει βρε αδερφέ (τεχνοκράτη και στελεχάρα της Εθνικής) γιατί δεν πούλησες την Εθνική πέρυσι με βάση την χρηματιστηριακής της αξίας σε μια από τις προτάσεις που είχες στο τραπέζι από το εξωτερικό...
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, αυτό καλύτερα να μην το σχολιάσουμε...

Joker
emea.gr