Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Άρχισαν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις καταθέσεων από την εφορία

Από μια εταιρεία στην Αττική που χρωστούσε εδώ και χρόνια πάνω από 100.000 ευρώ στο δημόσιο εφαρμόστηκε χθες πιλοτικά για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό κατασχετήριο τραπεζικών καταθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω επιχείρηση δεν είχε ζητήσει να μπει σε ρύθμιση, παρά τις οχλήσεις που δεχόταν από τις φορολογικές αρχές.
Εν τω μεταξύ, εντολή στις εφορίες να προχωρούν σε κατασχέσεις για την είσπραξη...
ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ξεκινώντας από τα πιο μεγάλα χρέη έχει δώσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. «Έχω ζητήσει να λαμβάνονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης από τις Εφορίες ιεραρχικά. Δηλαδή να ξεκινούν από τα πιο μεγάλα χρέη και σταδιακά να πηγαίνουν προς τα πιο μικρά», δήλωσε στο in.gr ο κ. Θεοχάρης.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις φορολογουμένων που η εφορία προχωρεί σε κατασχέσεις μικροποσών, διότι οι υποθέσεις τους βρίσκονται κοντά στα όρια της παραγραφής. «Δυστυχώς στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει ευελιξία», τονίζει και ξεκαθαρίζει πως όσοι εγκαίρως ρυθμίσουν τις οφειλές τους δεν απειλούνται από τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

frapedoypoli