Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Επίσκεψη της Δημάρχου Τήλου στην Αθήνα

Στην Αθήνα μετέβη η Δήμαρχος Τήλου προκειμένου να ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία για τα προβλήματα του νησιού. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της η κ. Καμμά ενημέρωσε το υπουργείο εσωτερικών και συγκεκριμένα τις διευθύνσεις οικονομικών ΟΤΑ και προσωπικού ΟΤΑ σχετικά με την αναγκαιότητα σύστασης ταμειακής υπηρεσίας στον Δήμο μας. Η υποστελέχωση του Δήμου μας, το πάγωμα των αποσπάσεων...
η έλλειψη πόρων για προσλήψεις  και η δυσκαμψία της ελληνικής νομοθεσίας έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην λειτουργία του δήμου, καθώς σε περίπτωση μη στελέχωσης ταμειακής υπηρεσίας με υπάλληλο ΤΕ ή ΠΕ οικονομικών ή λογιστικής, όλες οι ταμειακές ροές του Δήμου της Τήλου θα εξυπηρετούνται από τον Δήμο Ρόδου.

Ταυτόχρονα, πρέπει να διευθετηθούν οι δανειακές υποχρεώσεις του καθώς αυτήν την στιγμή ο δήμος εξακολουθεί να έχει μηδενικά έσοδα ενώ η έλλειψη προσωπικού εμποδίζει την απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εγκαίρως στους δικαιούχους.

Ακολούθως, η κυρία Καμμά επισκέφθηκε το υπουργείο ναυτιλίας και συζήτησε με τον υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των ακριτικών νησιών με τα μητροπολιτικά κέντρα και πρότεινε λύσεις- ευκαιρίες για δράση από την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου οι ίδιοι οι κάτοικοι των νησιών να μπορέσουν να λύσουν μόνοι τους και με μικρή βοήθεια από το ελληνικό κράτος ,το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού τους,  βοηθώντας στον υγιή ανταγωνισμό των ναυτιλιακών εταιριών και αξιώνοντας μόνο όσα δικαιούται και ο ιδιώτης.

tilos.gr