Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα το απόγευμα στην περιοχή μας

Επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κεντρική Στερεά με βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013. Το βράδυ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στο Αιγαίο, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στις Σποράδες οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν για λίγο περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.
Η θερμοκρασία, που από αργά το απόγευμα θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, θα κυμανθεί από -5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη να είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες, από -2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τις μέγιστες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να μην ξεπερνούν τους 11 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά σχεδόν θυελλώδεις, με βαθμιαία περαιτέρω ενίσχυση από αργά το απόγευμα σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις εντάσεων 9 μποφόρ.

Τη νύχτα προς Τετάρτη ασθενείς χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις.

πηγή: meteo.gr