Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣH

Εξασφαλίζεται εργασία σε 100 ανέργους

Το έργο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης Ενεργητικών Πολιτικών Υποστήριξης και Προαγωγής της Ενσωμάτωσης Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων στην αγορά εργασίας του τουριστικού τομέα της Δωδεκανήσου» παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι στους εκπρόσωπους των φορέων της περιοχής από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
Όπως τόνισε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΑΝΔΩ, Γιώργος Πόκκιας, στόχος του προαναφερόμενου έργου είναι η οικονομική και κοινωνική ένταξη 100 ανέργων της Δωδεκανήσου, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και απειλούνται ή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το έργο αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2014 και πεδίο αναφοράς του είναι η τοπική αγορά εργασίας με σαφή επικέντρωση στην υποστήριξη των ωφελουμένων, αλλά και των επιχειρήσεων, με στόχο τ σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας.
Η παρουσία του προγράμματος έγινε από τον διευθυντή της ΑΝΔΩ Κώστα Ζήφο ενώ στις δράσεις των εταίρων αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους η αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη, ο εκπρόσωπος του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Δημήτρης Μοσχογιάννης, η υπεύθυνη περιφερειακή σύμβουλος για το ΚΕΚ Γενημματάς Λίνα Παπατσή , ο αντιπρόεδρος της ΔΕΤΑΠ Σάββας Παγωνάκης και ο εκπρόσωπος της ΤΡΕΚ Θανάσης Παπαπολύζος.
Να σημειωθεί, ότι η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δωδεκάνησα – Ανάπτυξη – Απασχόληση» συστάθηκε για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου με συντονιστή φορέα την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Α.Ε. και εταίρους:
- την Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.»,
- την Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου (Δ.ΕΤ.Α.Π.).
- την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,
- το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ,
- το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Νομού Δωδεκανήσου «Γεώργιος Γεννηματάς», και
-την TREK CONSULTING Ανώνυμη Εταιρεία Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.
Τέλος, η πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για όλους τους ενδιαφερόμενους ανέργους θα γίνει μέχρι τις 31 Μαρτίου, ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια ώστε να ενημερωθούν όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια μέσω των δεδομένων του ΟΑΕΔ.

proodos.net