Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η Τήλος ανάμεσα στους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας!

Το ότι το περιοδικό «Expressen» στην Σουηδία προτρέπει τους αναγνώστες του να επισκεφτούν  την Ελλάδα επιλέγοντας 17 ελληνικά νησιά που μπορούν να ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά γούστα, σίγουρα είναι μια ευχάριστη είδηση που ικανοποιεί τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και όχι μόνο.
Βέβαια για  νησιά, όπως η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, που θεωρείται η "εμπροσθοφυλακή" του Ελληνικού Τουρισμού, τα δημοσιεύματα αυτά ίσως και να περνούν απαρατήρητα.
Ακόμα και  νησιά, όπως η Κάλυμνος, η Λέρος, η Σύμη -θα μου επιτρέψετε να πω- πως έχουν την υποστήριξη να καταφέρουν τέτοια αναγνώριση.

Αυτό όμως που είναι πραγματικά αξιοσημείωτο σε αυτήν την λίστα είναι αναμφισβήτητα μόνο ένα νησί,  η Τήλος, που κατάφερε να βρίσκεται άξια δίπλα σε τουριστικά μεγαθήρια.
Είμαι σίγουρος πως όλοι αισθανόμαστε υπερήφανοι και ικανοποιημένοι για την έμμεση αναγνώριση των προσπαθειών μας, γιατί καταφέραμε να κάνουμε το νησί μας ιδιαίτερο  τουριστικό προορισμό.  Δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας να αρνηθούμε το εύκολο κέρδος και να επιμείνουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Και ξέρω πολύ καλά πως αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο.  
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους μας, τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και όλους τους κατοίκους του νησιού μας, που τόσα χρόνια καταφέραμε ο καθένας από την θέση του να ανεβάσουμε την Τήλο σε αυτό το επίπεδο.

Και τώρα, η διαφύλαξη των κεκτημένων θα πρέπει να είναι ο επόμενος «στόχος» μας.
Είναι υποχρέωσή μας να κρατήσουμε και να συνεχίσουμε αυτό το θαύμα,  γιατί ξέρω πως τώρα τα πράγματα είναι δυσκολότερα. Η πτώση είναι ευκολότερη από την ανάβαση και εμείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να μας ρίξει.

Μπράβο μας και … περαστικά τους
Ακάλυπτος