Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τα νησιά της Δωδεκανήσου

Το Σάββατο 2 Μαρτίου o Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο συναντήθηκε στην αίθουσα της Δωδεκανησιακής Εστίας στον Πειραιά με εκπροσώπους των παροικιακών μας Σωματείων, με σκοπό την αλληλοενημέρωση σε θέματα που αφορούν τα νησιά της Δωδεκανήσου και στα προβλήματα που έχουν οξυνθεί, λόγω και της γενικότερης κακής κατάστασης, που όλοι βιώνουμε.
 Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Φραγκούλης, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα κυριότερα τρέχοντα θέματα, που απασχολούν τους συμπατριώτες της παροικίας και των νησιών μας, τις δράσεις που έχει αναλάβει η Ομοσπονδία μας και ζήτησε την μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία με την Περιφέρειά μας, προκειμένου να δρομολογηθεί επίλυση όσο το δυνατό περισσοτέρων προβλημάτων.
...μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδιάκος αναφερόμενος στο συγκοινωνιακό ζήτησε την θέση της Ομοσπονδίας στο αίτημα των δημάρχων Τήλου, Νισύρου, Αστυπάλαιας, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα ενώνει τα νησιά αυτά με τη Ρόδο και την Κω, καθώς και το αίτημα των εκπροσώπων των συλλόγων νησιών του Αιγαίου και Θρακομακεδόνων για την επαναδρομολόγηση πλοίου από Θεσσαλονίκη που θα ενώνει τις πρωτεύουσες των νομών των νησιών του Αιγαίου με τα Δωδεκάνησα.


Πηγή: Ροδιακή