Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ένας χρόνος έχει περάσει...

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε... Χρόνια γεμάτα αγώνες και ιστορία. Ο θάνατος σφράγισε μία πολύτιμη ζωή... Αναπτύχθηκαν δεσμοί φιλίας τέτοιοι, που είναι δύσκολο να περιγραφούν.

Το Σάββατο θα συγκεντρωθούμε όλοι μας, προσπαθώντας να εκφράσουμε, κατά κάποιον τρόπο, τα αισθήματά μας απέναντι σε εκείνον που υπήρξε από τους πιο οικείους, από τους πιο θαυμαστούς από τους πιο αγαπητούς, και δίχως αμφιβολία, ο πιο εξαίρετος πολίτης του Τόπου μας.
Να εκφράσουμε αυτά τα συναισθήματα σ’ αυτόν και όσους αγωνίστηκαν μαζί του γράφοντας μια δοξασμένη και ανεξίτηλη σελίδα της ιστορίας.

Ο Τάσος ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που αμέσως συμπαθούν όλοι, χάρη στην απλότητα, το χαρακτήρα, τη φυσικότητα, τη συντροφικότητα την προσωπικότητα και την πρωτοτυπία του.Τον πρώτο καιρό ήταν ο γιατρός του νησιού μας. Και έτσι άρχισαν να αναπτύσσονται οι δεσμοί μεταξύ μας, και τα αισθήματά μας απέναντι του. Αργότερα όμως ήταν ο φίλος, ο Δήμαρχος, ο Πατέρας όλων.

Μας άφησε όμως σημαντική προίκα. Μας άφησε το χαρακτήρα του, τη θέλησή του, την επιμονή του, το εργατικό του πνεύμα. Με μια μόνο λέξη: ο Τάσος μας άφησε το παράδειγμά του! Και το παράδειγμα του Τάσου πρέπει να είναι πρότυπο για το λαό μας, ιδανικό πρότυπο για τους νησιώτες μας.

Το Σάββατο, στην εκκλησία του Ταξιάρχη Μεγάλου Χωριού, και ώρα 10:00 θα απονείμουμε έναν μαζικό φόρο τιμής στο Τάσο μας, και τις στιγμές της ανάμνησης θα υψώσουμε την σκέψη μας με αισιοδοξία για το μέλλον για να "και θα ανοίξουν οι ουρανοί, που τόσο δύσκολα ανοίγουν".

tilos.gr