Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Μην Κάνετε Τίποτα για 2 Λεπτά

nothing
Αν είστε προβληματισμένοι, αγχωμένοι, μπερδεμένοι, η καλύτερη λύση για τους περισσότερους είναι μία βόλτα στη θάλασσα. Εκεί ακούτε τον ήχο των κυμάτων, βλέπετε την αντανάκλαση του ήλιου στο απέραντο γαλάζιο και το μυαλό δουλεύει πιο ήρεμα.
Τι γίνεται, όμως, αν δεν μπορείτε εσείς να πάτε στη θάλασσα; Ερχεται η… θάλασσα στην οθόνη του υπολογιστή σας και σας προκαλεί να σταματήσετε ό,τι κάνετε για δύο λεπτά για να απολαύσετε τον χαλαρωτικό ήχο των κυμάτων στην παραλία!
Σε αντίθεση με εκατομμύρια ιστοσελίδες που μας ζητούν να τις επισκεφθούμε για να κάνουμε κάτι, η ιστοσελίδα www.donothingfor2minutes.com μας ζητάει ακριβώς αυτό που αναφέρει: να μην κάνουμε τίποτα για δύο λεπτά της ώρας! Με το που πληκτρολογούμε τη διεύθυνση στην οθόνη μας εμφανίζεται μια εξαιρετική φωτογραφία που απεικονίζει ηλιοβασίλεμα σε μία παραλία, από τα ηχεία ακούγεται ήχος κυμάτων στην ακρογιαλιά και στη μέση της οθόνης υπάρχει ένα χρονόμετρο που μετράει αντίστροφα τα δύο λεπτά της… απραξίας!
Η σελίδα ζητάει να μην αγγίξετε ούτε το πληκτρολόγιο, ούτε το ποντίκι όταν χαλαρώνετε κι αν το κάνετε, τότε το χρονόμετρο επιστρέφει στα δύο λεπτά και μετράει πάλι το χρόνο από την αρχή.
Η ιδέα μπορεί να φαίνεται απλοϊκή, όμως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει ήδη αρκετές χιλιάδες χτυπημάτων κάθε ημέρα και 55.000 followers στο Twitter, κάτι που δείχνει τη δυναμική της. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα σε εργαζόμενους γραφείου στις ΗΠΑ, που χρειάζονται διάλειμμα έστω δύο λεπτών από τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας τους.
Πολλοί από τους χρήστες που έχουν μάθει τη σελίδα την επισκέπτονται περισσότερες από μία φορές την ημέρα. Δημιουργός της σελίδας, που είναι διαθέσιμη και στο AppStore, είναι ένας Αμερικάνος ψυχολόγος, ο οποίος συμβούλευε συχνά τους ασθενείς του να κάνουν βόλτες στη θάλασσα και φρόντισε να τους τη… φέρει ακόμα πιο κοντά!
http://www.flowmagazine.gr