Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ελληνικά νησιά προς πώληση

Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν από όλο τον κόσμο για την αγορά ελληνικών νησιών, ειδικότερα μετά από το δημοσίευμα στο "Business Insider" με τίτλο "Μπορούν να γίνουν δικά σας με μερικά εκατομμύρια". Το δημοσίευμα παρουσιάζει μια λίστα με 9 ελληνικά νησιά που είναι προς πώληση, τονίζοντας ότι πρόκειται για κάποιες από τις παραδεισένιες νησίδες της Μεσογείου.
Πρόκειται για τον  Άγιο Αθανάσιο στην Ιτέα, με τιμή πώλησης 1,9 εκατ. δολάρια, το Μόδι στον Κορινθιακό που κοστίζει 1,5 εκατ. δολάρια, τα Τοκμάκια της Λέσβου, που προτείνονται για τουριστικές επενδύσεις, με 5 εκατ. δολάρια, τη Καρδιώτισσα Σικίνου, την "απόλυτη ευκαιρία", με τιμή πώλησης 8 εκατ. δολάρια, το τμήμα του Αγίου Θωμά στον Αργοσαρωνικό που πωλείται έναντι 15 εκατ. δολαρίων και το Δουλίχιο, το μεγαλύτερο νησί προς πώληση στη λίστα, με 4.000 ελαιόδεντρα και θέα στο Ιόνιο, που πωλείται έναντι 50 εκατ. δολαρίων.
Στη λίστα ακολουθούν, το νησί Όμφορι, επίσης στο Ιόνιο, που πωλείται 62 εκατ. δολάρια, καθώς το 20% της επιφάνειάς του ενδείκνυται για τουριστική αξιοποίηση, η Γαία, που συνοδεύεται με άδεια ανοικοδόμησης και πωλείται 5 εκατ. δολάρια και η νησίδα Πάτροκλος, που χαρακτηρίζεται "εξαιρετική αγορά" λόγω της εγγύτητάς της με τις αστικές υποδομές και κοστίζει 186 εκατ. δολάρια.
Υπενθυμίζεται πως τα ελληνικά δεν έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον μόνον του αμερικανικού "Business Insider", αλλά και του Εμίρη του Κατάρ, ο οποίος, μόλις σήμερα απεκαλύφθη πως έδωσε πάνω από 8 εκατ. ευρώ για να αγοράσει έξι ιδιωτικά νησάκια στην Ιθάκη.

emea.gr