Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Επιδότηση για σκάφη άγονων γραμμών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.
Την Επιτροπή ενημέρωσε η Επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδιας για θέματα Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας κυρία Μαρία Δαμανάκη.
Η κυρία Δαμανάκη στην εισήγηση της δήλωσε:
«Όσον αφορά τα διευρωπαϊκά δίκτυα υποδομών, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, σιδηροδρόμων, θαλάσσιων μεταφορών, εδώ υπάρχουν μεγάλα κονδύλια και μέχρι στιγμής η ελληνική κινητοποίηση είναι πολύ μικρή και εγώ όσο μπορώ θα βοηθήσω....»
Επίσης η κυρία Δαμανάκη, απαντώντας σε ερώτημα του βουλευτή κ. Υψηλάντη για τη δυνατότητα επιδότησης των μεταφορών απάντησε:
«Μια και τέθηκε το θέμα των μεταφορών, θέλω να επαναλάβω για μια ακόμα φορά ότι από τα κονδύλια της Επιτροπής των μεταφορών δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης του κόστους μεταφορών. Δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης του καυσίμου, του εργασιακού κόστους. Δεν υπάρχουν σε καμία χώρα. Αυτό το οποίο υπάρχει ως δυνατότητα, είναι σε περίπτωση άγονων περιοχών η χρηματοδότηση είχε χρησιμοποιηθεί παλιά για σκάφη, που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες των άγονων περιοχών. Αυτό το είχαμε συζητήσει και στις Βρυξέλλες και μπορώ να βοηθήσω εάν χρειάζεστε...»
Ο Βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης δράτοντας την ευκαιρία ρώτησε την επίτροπο, για το αν μπορεί απο τα διευρωπαικά δίκτυα υποδομών, θαλάσσιων μεταφορών κτλ. όπου λιμνάζουν ουσιαστικά μεγάλα κονδύλια να επιδοτηθεί η δημιουργία πλοίων, τα οποία θα χρησιμοποιήσει η τοπική αυτοδιοίκηση;
Η απάντηση της κυρίας Δαμανάκη ήταν θετική.