Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Οι απαισιόδοξοι ζουν περισσότερο!

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ηλικιωμένοι που περιμένουν με απαισιοδοξία το μέλλον ζουν περισσότερο και είναι πιο υγιείς από τους συνομήλικους τους που είναι αισιόδοξοι.

Η έρευνα στηρίχθηκε σε επεξεργασία δεδομένων της γερμανικής κοινωνικοοικονομικής επιτροπής, δηλαδή μιας μελέτη 30.000 ατόμων, η οποία διεξάγεται από το 1984.
Μελετώντας τις απαντήσεις που έδωσαν ηλικιωμένοι στα ερωτήματα που τους είχαν τεθεί, από το 1993 έως το 2003, προέκυψε ότι το 43% των πιο ηλικιωμένων ερωτηθέντων φάνηκε υπερβολικά απαισιόδοξο, το 25% φάνηκε λογικό και το 32% υπερβολικά αισιόδοξο.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο κίνδυνος απώλειας των σωματικών ικανοτήτων ήταν πιο αυξημένος και ο κίνδυνος θανάτου ήταν επίσης κατά 10% υψηλότερος για τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους. «Είναι πιθανόν η απαισιοδοξία για το μέλλον να οδηγεί τους ηλικιωμένους να φροντίζουν περισσότερο για την υγεία τους και να είναι πιο προσεκτικοί απέναντι στον κίνδυνο», σχολίασε ο Φρίντερ Λανγκ, διευθυντής του ινστιτούτου γεροντολογικής και ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νυρεμβέργης.

Στα ευρήματα της έρευνας είναι επίσης η διαπίστωση ότι οι άνθρωποι γίνονται πιο απαισιόδοξοι όσο γερνούν, αλλά και το παράδοξο, όσο πιο πλούσιος και υγιής να είναι κάποιος τόσο πιο πολύ απαισιόδοξος να είναι!

Αν τώρα οι απαισιόδοξοι ζουν καλύτερα είναι ένα άλλο θέμα…

Matrix24.gr