Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Άρθρο του Γ. Παπανδρέου για τις γυναίκες ενόψει Αγίου Βαλεντίνου

Η μέρα των ερωτευμένων πλησιάζει και ενώ κάποιοι αναζητούν τα καλύτερα μπουκέτα με λουλούδια, για κάποιους άλλους η 14 η του Φλεβάρη αποτελεί πηγή έμπνευσης…
Κάπως έτσι φαίνεται πως εμπνεύσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σκέφτηκε να γράψει ένα άρθρο στη σελίδα του «Project Syndicate» (τσέχικη ιστοσελίδα που φιλοξενεί απόψεις κορυφαίων προσωπικοτήτων…)

...παραλληλίζοντας τον εορτασμό των ερωτευμένων με το γεγονός ότι την ίδια ημέρα 1 δισ.  γυναίκες ανά τον κόσμο διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

«Την ώρα που αμέτρητα ζευγάρια θα γιορτάσουν τον ρομαντισμό υπό το φως των κεριών, ένα εκατομμύριο γυναίκες και άνδρες παγκοσμίως αγωνίζονται για να ακουστούν οι φωνές κακοποιημένων γυναικών».

Βιασμοί, παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις, είναι μερικά από τα παραδείγματα που αναφέρει ο κ.Παπανδρέου στο άρθρο το οποίο συνυπογράφει με την Quafa Hajji, πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών.
Βάζοντας τέλος στον πόλεμο εναντίον των γυναικών
To άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου (ελεύθερη μετάφραση): Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αμέτρητα ζευγάρια θα γιορτάσουν τον ρομαντισμό υπό το φως των κεριών. Την ίδια ημέρα, ένα εκατομμύριο γυναίκες και άνδρες ανά τον κόσμο θα σταθούν για να ανάψουν ένα φως στην πιο σκοτεινή πλευρά των σχέσεων των δύο φύλων.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως θα βιαστεί ή θα χτυπηθεί κατά τη διάρκεια της ζωής της. Σε μερικές χώρες, περισσότερες από 7 στις 10 γυναίκες, θα χτυπηθούν, θα βιαστούν, θα κακοποιηθούν ή θα ακρωτηριαστούν. Συχνά, τα θύματα τέτοιου είδους κακοποίησης αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες- απαξιώνονται, κακοποιούνται, εξοστρακίζονται, φυλακίζονται και εκτελούνται- την ώρα που οι δράστες παραμένουν ελεύθεροι. Εκατομμύρια γυναικών υποφέρουν αλλά οι ιστορίες τους δε λέγονται ποτέ…

protothema.gr