Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Φόρουμ για τον θαλάσσιο τουρισμό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στη χθεσινή του συνεδρίαση, οριστικοποίησε την απόφαση για διοργάνωση Φόρουμ με θέμα τον Θαλάσσιο Τουρισμό το οποίο προσδιορίστηκε για τον προσεχή Απρίλιο. Ήδη έχουν ενημερωθεί, έχουν κληθεί και έχουν ανταποκριθεί θετικά όλες οι...
...διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα και δίνεται έτσι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν στην Ρόδο συγκεντρωμένοι όλοι όσοι καθορίζουν τις τύχες ενός κλάδου από τον οποίο τα νησιά της Δωδεκανήσου μπορούν να αντλήσουν σημαντικά οφέλη.

Στην ίδια συνεδρίαση, η ολομέλεια του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου προχώρησε στον καθορισμό των θεμάτων που κρίθηκαν ως σημεία παρέμβασης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου σχετικά με την ακτοπλοΐα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η παρέμβαση σε ότι αφορά την μείωση του χρόνου υποχρεωτικής δρομολόγησης των ταχύπλοων σκαφών και τον σχεδιασμό για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της περιοχής μας.

Το πρόγραμμα προώθησης του Aegean Cuisine, αποτέλεσε ένα ακόμα θέμα της χθεσινής συνεδρίασης και η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου είναι η εντατικοποίηση των σχετικών δράσεων που σχετίζονται με την γαστρονομία, πάντα στα πλαίσια του σήματος του Aegean Cuisine που γεννήθηκε ως πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων.