Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Οι χρυσοκάνθαροι του ΤΑΙΠΕΔ εκποιούν τις μαρίνες της χώρας σαν να έχουν πληρώσει οι ίδιοι για την κατασκευή τους».

«Είναι εκπληκτικό, το γεγονός ότι, οι χρυσοκάνθαροι του ΤΑΙΠΕΔ συμπεριφέρονται λες και τους ανήκουν οι υποδομές της χώρας, λες και έχουν πληρώσει οι ίδιοι και τους ανήκουν οι μαρίνες, που σκέφτονται να ιδιωτικοποιήσουν.
Επανειλημμένα έχει επισημανθεί, ότι πολλές από τις μαρίνες βρίσκονται σε νευραλγικά σημεία στο Αιγαίο και είναι τουλάχιστον ακατανόητο να προωθούνται – μεταξύ άλλων – εταιρείες τουρκικών συμφερόντων.
Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στη μαρίνα Μανδρακίου της Ρόδου, είναι γνωστό ότι, ο Δήμος είχε φτάσει στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση της, μέχρι που το ΤΑΙΠΕΔ αξίωσε να σταματήσει ο διαγωνισμός. Απόφαση – που – έχει οδηγήσει σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και, βέβαια, δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις στις εταιρείες που είχαν συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Αντίστοιχα, ο Δήμος Κω που διαχειρίζεται τη μαρίνα του νησιού, έχει συνάψει δάνειο για να αναβαθμίσει τις υποδομές και τις υπηρεσίες της μαρίνας, από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο μεταβίβασε τη μαρίνα σε αυτόν.

Είναι προφανές, ότι το ΤΑΙΠΕΔ εμπλέκεται ήδη με το Συμβούλιο της Επικρατείας και η συμπεριφορά του Ομέρ Βρυώνη που επιφυλάσσει στις τοπικές κοινωνίες, δεν μπορεί να είναι αποδεκτή.

Είναι καιρός, να πάρουν συγκεκριμένη θέση και οι βουλευτές του νομού, που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση και να εξηγήσουν στο Δωδεκανησιακό λαό, ποιες ακριβώς είναι τελικά οι βλέψεις του ΤΑΙΠΕΔ και των δανειστών μας, για τις υποδομές τις οποίες, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει μέσω της φορολογίας του».