Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Και όμως τελικά δεν έχει αλλάξει τίποτα

Και εκεί που κάποιοι πιστεύαμε ότι τα πράγματα στην δύσμοιρη αυτή χώρα τελικά αλλάζουν ή θα αλλάξουν, από ότι φαίνεται, παραμένουν ίδια χωρίς καμία διάθεση από αυτούς που πρέπει να ξεκινήσουν την αλλαγή να αλλάξουν οτιδήποτε.
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι τα βουλευτικά γραφεία δέχονται πλήθος αιτήσεων-αιτημάτων από τους "πελάτες"–ψηφοφόρους τους, οι  οποίοι ζητούν να βοηθήσουν στην πρόσληψη, είτε των ιδίων, είτε των δικών τους σε κάποια θέση.
Και χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό οι βουλευτές αυτοί, καθώς επίσης και κάποιοι "επαγγελματίες" πολιτευτές δέχονται χωρίς κανένα δισταγμό τα αιτήματα αυτά.
Το ενδιαφέρον είναι αφενός ότι δέχονται τα αιτήματα αυτά, αλλά και ότι προσπαθούν να τα ικανοποιήσουν. "Στόχος" των περισσότερων είναι η κινεζική COSCO, καθώς, σήμερα αποτελεί έναν από τους καλύτερους εργοδότες στην χώρα, παρά την εχθρική υποδοχή, από την πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος, όταν είχε έρθει στην Ελλάδα.
Βεβαίως, η COSCO δεν κάνει προσλήψεις. Οι πολιτικοί και οι πολιτευτές όμως υπόσχονται ότι θα "βάλουν", τους ψηφοφόρους τους, στην κινεζική εταιρεία.

Γιάννης Διονάτος
emea.gr