Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Και στην Ελλάδα οι παρτίδες με αλογίσιο κρέας

Κι επίσημα αποδεικνύεται ότι μπήκαν στην ελληνική αγορά παρτίδες αλογίσιου κρέατος με την παραπλανητική επισήμανση ως μοσχαρίσιο.
Αυτό προκύπτει από τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα των ελέγχων που έκανε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και για την ακρίβεια δύο δείγματα που αντιστοιχούν σε περισσότερο από ένα τόνο βρέθηκαν θετικά, δηλαδή είχαν DNA αλόγου.
Αναλυτικά ο ΕΦΕΤ, ανακοίνωσε:
«Ο ΕΦΕΤ σε συνέχεια των δράσεων που έχουν αναληφθεί σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την ανίχνευση κρέατος αλόγου σε δείγματα τροφίμων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό σχετικά με πρώτα επίσημα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων για παρουσία DNA αλόγου σε δείγματα τροφίμων που διενεργήθηκαν με τη μέθοδο Real Time-PCR (Real-Time Polymerase Chain Reaction).
Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια 76 δείγματα, έχουν αναλυθεί τα εικοσιέξι (26) εκ των οποίων τα δύο (2) βρέθηκαν θετικά. Τα 76 δείγματα ελήφθησαν από έλεγχους σε παραγωγικές / μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντιπροσωπευτική και αναλογική κάλυψη ανά την επικράτεια.